Loading...

5000 Szolnok, Nagysándor József út 31/D Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 16:00 Árukiadás: Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 15:30

OSB lapok Németországból – Gluncz Agepan

Amennyiben építkezel, felújítasz, vagy átalakítást végzel, és szükséged van egy olyan anyagra, amely elbírja a nagy mechanikai terheléseket és a magas páratartalmat – akkor van számodra egy jó tippünk.

Ez a lap nem duzzad, nem deformálódik, és nem szaporodnak el rajta a baktériumok, és a penész. Könnyen beépíthető, és az ára is megfizethető.

Szerte a világon az egyik legjobb háromrétegű OSB-3 lapot a németországi Gluncz üzemében gyártják. Az itt gyártott összes termék megfelel a legmagasabb környezetvédelmi és minőségi követelményeknek.

A Gluncz márkájú OSB-3 lapok nagy méretpontosságú lemezek, nagyon ritkán előforduló hibákkal. Ezeket a lapokat nemcsak az építőiparban használják, hanem dekorációk készítéséhez is. Legyen szó bármilyen termékről, régóta ismert a német gyártói precizitás, és minőség – természetesen a Gluncz féle OSB-3 lapok is ebbe a sorba tartoznak.

Alapvető jellemzőjük a tartósság, magas minőség, továbbá:

  • a penész, és más irritáló jelenségek elleni védettség,
  • hangszigetelő képesség,
  • forma és mérettartás,
  • tűzállóság,
  • a nagy rugalmasság és keménység kombinációja,
  • ütésálló, keményen megtartja a kötőelemeket,
  • és képes megtartani a nagy nyomást.

Nálunk megrendeled a Gluncz Agepan féle OSB lapot, bármilyen méretben! Az OSB lapok maximális mérete 1250 x 2500 mm (ez a szabványos lapméret). Az OSB lapok normál vastagsága 6, 8, 10, 12, 15, 18, 22, 25 mm.

Agepan-Glunz-osb-gyarak-Sonae-Industria

OSB – Glunz-Agepan – Oriented Strand Board (röviden OSB), irányított forgács elrendezésű síklap, amely négyszögletes puhafa forgácsok magas hőmérsékleten és nyomáson, vízálló ragasztók, gyanták alkalmazásával készül. A lap külső részét képező forgácsok a hosszanti oldallal párhuzamosak, a belső erre merőleges.
Nettgauban, az OSB lap gyártás 2001 szeptember 20-án vette kezdetét. A mai napra az OSB lap termelés felfutott 1350 m3-re naponta. A gyártásuk a német Siempelkam cég által gyártott Contiroll prés gyártósoron folyik, a gyártósor hossza 43,7 m-t tesz ki.

A sor lehetővé teszi a folyamatos napi, teljes heti üzemeltetésben való működést. A mindennapos fafogyasztás 3000 m3 (200 kamion) ragasztóanyag, gyanta szükséglet a lapok előállításához 170.000 kg naponta. Az elkészített késztermék mennyisége napi 4500 m3 (130 kamion).

A Gluncz Társaság által gyártott lapok előállításához kizárólag kis átmérőjű tűlevelű fákat (borovi, luc) használnak fel, fahulladékot nem alkalmaznak. Garancia a kiváló minőség!

A termelési folyamatról Agepan-Glunz-osb-gyarak

A kéreg eltávolítása után a fát teljesen felaprítják, majd a 7-15 cm-es forgácsokat szárítják, összepréselik nagy nyomáson, magas hőmérsékleten (kb. 200C fokon). Gyantát és vízálló ragasztót is adnak hozzá, ezek biztosítják még a lap fényes felületét is.

Környezetbarát – kevesebb vegyszer, több fa

Az OSB egy környezetbarát anyag, egyaránt alkalmas lakó és irodahelyiség építésére. Megfelel az európai szabványoknak, (E1) a környezetvédelmi előírásoknak, a termékeket folyamatosan ellenőrzi egy független intézet Németországban (Wilhelm-Klauditz WKI). Ugyanígy Oroszországban is rendelkeznek higéniai bizonyítvánnyal.

Nedvesség tűrésosb-lapbol-szoba-otthon

Az Agepan OSB lapok duzzadási együtthatói:
OSB-1 24 órán át vízben tartva 25%
OSB-2 24 órán át vízben tartva 20%
OSB-3 24 órán át vízben tartva 10-12%
OSB-4 24 órán át vízben tartva 7%

Deformálódás

A lapok nem deformálódnak, nem vetemednek ha víz éri azokat, illetve párás környezetbe építik be, ami garantálja az épületszerkezet megbízható merevségét. A lapban nem található belső feszültség, mivel az előállítás során a faforgácsok felhasználásával ez megszűnik, ellentétben a rétegelt lemezzel és furnérlemezzel ahol ez fennáll.

Biostabilitás

A lapok gyártása során alkalmazott emulziók,kötőanyagok megakadályozzák a penész és gomba lerakódást,valamint véd  a rovarok ellen. Kiegészítő biológiai védelem nem szükséges.

Méretpontosság

Az OSB lapok méretpontosságát a számítógéppel ellenőrzött termelési folyamat biztosítja. A Contiroll gyártósor a legújabb prés technológiájával képes gyártani  6-tól 30 mm vastagságú OSB lapokat.

Polírozás

Mivel az OSB egy homogén anyag, így nincsenek belső rejtett üregek, repedések, csomók, gyantatáskák, rovarrágások, a lapok polírozása egyszerű.

Felépítése

Az OSB-Agepan lapok nagy sűrűsége lehetővé teszi kapocs, ácskapocs, szeg, csavar, facsavar és más rögzítő anyag alkalmazását, akár pneumatikus szerkezetek felhasználását a rögzítéshez.

osb-gyarak-Agepan-GlunzA Glunz AG német vállalat egyik ága az OSB termékeket is előállító Sonae Industria Portugál vállalat csoportnak. A Glunz AG 1998-tól teljes mértékben ehhez a vállalat csoporthoz tartozik, így megalapítva a világ leghatalmasabb faalapú termékeket gyártó cégét.

A Sona Industria története 1952-ben kezdődött, akkor még-mint laminált anyaggyártó cégként üzemelt. 2008-ig befejeződött a cégcsoport globalizációja. Üzemeik megtalálhatók Dél Afrikában, Kanadában, Brazíliában, Nagy Britanniában, Spanyolországban, Németországban, Franciaországban 7000 munkavállalóval. Az éves forgalma eléri az 1,7 milliárd euró.

OSB lap Szolnokon

OSB lap Facebookon

További termékeink

Asztalos borovi fenyő fűrészáru Finnországból

Asztalos fenyő fűrészáru és továbbfeldolgozott termékek a Junnikkala-tól. Áraink az oldal

Lucfenyő asztalos fűrészáru

Fűrészáru kínálatunkon belül ezen az oldalon luc alapanyagú asztalos minőségű

Tölgy szárított fűrészáru

Magas, terebélyes koronájú lombhullató fa. Kérge sötét vagy barnásszürke. Magassága

Akác szárított fűrészáru

Akác szárított fűrészáru   Átlagosan 30-40 méterre növő fa, törzse térgörbe erdei

Gőzölt bükk szárított fűrészáru

A bükkfa alapvetően az északi-mérsékelt öv lombhullató fája. Itthon a

Borovi csomómentes fűrészáru

Borovi csomómentes fűrészáru 1 lap csomómentes. A borovi csomómentes szélezetlen fűrészáru

FSC
Junnikkala
URSA
SECA
Hasslacher
WPC
PEFC
PABST
Remmers
Rockwool

Kérj árajánlatot egy kattintással!

Kérjen személyre szabott ajánlatot és kollégáink e-mailen keresztül felveszik Önnel a kapcsolatot.
CLICK HERE - REQUEST A QUOTE!
KLICKEN SIE HIER FÜR ANGEBOT!