Loading...

5000 Szolnok, Nagysándor József út 31/D Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 16:00 Árukiadás: Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 15:30

Téliesített kutyaház

Építsünk téliesített kutyaházat!

Az amerikai családok kétharmadának van egy vagy több kutyája. A legtöbben lakásban tartják kedvencüket, de akadnak olyan családok is, melyik kinn tartják a kutyájukat kertben különösen, ha nagytestű kutyáról van szó. Azonban még azok is, akik kifejezetten lakásban szeretnek kutyát tartani, időről időre előfordulhat, hogy a kutyát a szabad levegőn kénytelenek hagyni. Bizonyos kutyafajták szeretnek a szabadban lenni, bundájuk kellőképpen melegen tartja őket akkor is, amikor zimankó van odakinn.  Ha szép idő van, akkor is előfordulhat, hogy egyetlen napon belül esősre, szelesre fordul az időjárás. Ilyenkor előnyös lenne, ha a kutya be tudna húzódni száraz, meleg helyre, hogy ne ázzon át a bundája.

Néhány alapvető eleme van annak, ha egy remek téli kutyaházat szeretnénk megalkotni, ami melegen és biztonságban tartja az ebet.

 • szigetelés – a legtöbb kutyaház oldalfala egy sima falapból áll, szigetelés nélkül. 2-3 cm vastag hungarocel vagy üveggyapot azonban már csodákat tehet, melegen tarthatja a kutyát. Fontos a ház padlójának leszigetelése is, mivel alulról, a talaj felöl gyakran több hideg áramlik, mint a oldalról vagy felülről a levegőből.  Érdemes a kutyaházon belül is egy belső részt elrekeszteni, ahol a kutya feküdni fog a házban. Erre kevesen gondolnak, pedig a kutyaház ajtaján befúj a szél, beáramlik a hideg levegő, a belső kuckót pedig sokkal könnyebben felfűti a kutya a saját testhőjével. Válassza Ön is al Alföldfa által forgalmazott URSA szigetelőanyagot
 • zsanéros tető -A zsanéros, nyitható tetőt azért érdemes kialakítani, mert a kutyához sokkal egyszerűbben hozzá tudunk így férni, illetve egyszerűbben takarítható is a kutyaház. Megeshet, hogy a kutya annyira kényelemben érzi magát a házában, hogy elő sem bújik. A felemelhető tetővel bármilyen körülmények között meg tudjuk közelíteni kedvencünket a háza mélyén.
 • Legelőször készítsünk egy keretet, vázat. A szigetelés illetve a külső burkolat majd erre kerül rögzítésre.
  Hogy mekkora legyen a téliesített kutyaház ?
  Ez a kutya méretétől függ. A kutyaház bejárata ne legyen túl széles, mert akkor huzatos lesz a ház és lehetetlen lesz felfűteni a kutyának. Ne is legyen túl keskeny, mert akkor a kutya nem biztos, hogy hajlandó lesz bemenni rajta.  Elég széles legyen, a belső kuckó ajtaja lehetőleg még kisebb. A kerethez  50×50 –es fűrészárut használjunk. Használja Ön is az általunk forgalmazott szárított, egalizált léceket a kerethez.

 • 3 egyforma keretre lesz szükségünk az 50×50-es anyagból. Egy lesz a ház alja, egy a teteje, egy harmadik pedig a felnyitható tetőhöz kell. A keretek összekapcsolásának a legegyszerűbb módja, ha a sarkok belső oldalához fém izéket (sarokkonzol) teszünk (lásd fotó) és úgy rögzítjük a léceket egymáshoz. A ragasztást illetve szögelést kevésbé javasoljuk, mert azok kevésbé tartós megoldások, a ház kevésbé lesz masszív és tartós.
 • A váz függőleges elemeihez 6 db 50×50-es elem szükséges. Ezek kerülnek majd a ház 4 sarkába, illetve a hát két kis helyiségét elválasztó fal két végéhez. Az ajtókeret tetejére is kell vízszintesen lécezés.

 • Padlóburkolat és téli szigetelés – Ha a vázzal megvagyunk, ideje behelyezni a padlóburkolatot, majd a szigetelést. OSB lapból vágjunk egy akkora lapot, amely lefedi a váz teljes felületét. Ezután az OSB lapot rögzítsük a váz aljához ragasztóval, szögekkel vagy csavarokkal. Ha ezzel is megvagyunk, fordítsuk meg a kutyaházat, hogy az alja legyen felül. A méretre vágott hungarocell vagy üvegszálas szigetelőanyag darabot rakjuk le a padlólap tetejére, majd arra újabb osb lapot, mégpedig úgy, hogy a függőlegesen álló lécek közé beférjen – ahogy a fotókon.

 • A ház fala következik. Ha a padló már a helyén van, az oldalfalak kivitelezése következhet. Minden oldalfalhoz illesszük hozzá az osb lapokat a belülről. Ha minden oldal a helyén van, a szigetelés lesz a következő réteg, majd a külső burkolat. Szigetelőanyagként ugyanazt az anyagot használhatjuk, mint a padló alatti szigeteléshez.

 • Külső burkolat – több lehetőség közül is választhatunk. Léteznek olcsóbb hajópadlók és minőségi hajópadlók akár faházburkolatok is, attól függően, hogy mennyire lesz kitéve az időjárás viszontagságainak a kutyaház illetve mekkora összeget szánunk a házra.
 • A tető – Ehhez használjuk fel a harmadik keretünket, amit legelőször elkészítettünk.
 • Hasonlóan az eddigiekhez, osb-t rögzítünk a keretre, majd szigetelő anyagot, erre pedig a külső burkolatot.

 A kutyaházat érdemes úgy elhelyezni, hogy legalább egy oldalról védett legyen az időjárás viszontagságaitól (pl. ha a teraszon vagy egy fal mellett, a sarokban. )

Téliesített kutyaház cikket innen fordítottuk: KLIKK

További termékeink

Tölgy szárított fűrészáru

Magas, terebélyes koronájú lombhullató fa. Kérge sötét vagy barnásszürke. Magassága

Akác szárított fűrészáru

Akác szárított fűrészáru   Átlagosan 30-40 méterre növő fa, törzse térgörbe erdei

Gőzölt bükk szárított fűrészáru

A bükkfa alapvetően az északi-mérsékelt öv lombhullató fája. Itthon a

Borovi csomómentes fűrészáru

Borovi csomómentes fűrészáru 1 lap csomómentes. A borovi csomómentes szélezetlen fűrészáru

Asztalos borovi fenyő fűrészáru Finnországból

Asztalos fenyő fűrészáru és továbbfeldolgozott termékek a Junnikkala-tól. Áraink az oldal

Lucfenyő asztalos fűrészáru

Fűrészáru kínálatunkon belül ezen az oldalon luc alapanyagú asztalos minőségű

FSC
Junnikkala
URSA
SECA
Hasslacher
Terrafest
PEFC
PABST
Remmers

Kérj árajánlatot egy kattintással!

Kérjen személyre szabott ajánlatot és kollégáink e-mailen keresztül felveszik Önnel a kapcsolatot.
CLICK HERE - REQUEST A QUOTE!
KLICKEN SIE HIER FÜR ANGEBOT!