PEFC

– fenntartható erdőgazdálkodást támogatja

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Mi a PEFC?

A PEFC (Pan European Forest Certification Scheme) tanúsítás nemzeti és a nemzeti szint alatti erdőtanúsítási programok kialakításához és kölcsönös elismeréséhez kíván keretet nyújtani, melyeket helyileg alakítottak ki nemzetközileg elfogadott fenntartható erdőgazdálkodási követelmények szerint. Annak bizonyosságát kínálja a fa- és papírtermékek vásárlóinak, hogy vásárlásaikkal fenntartható erdőgazdálkodást támogatnak.

Mi a lényege?

A tanúsítás fenntartható erdőgazdálkodást és birtoklási láncolat kezelését takarja.
Az SGS, melyet az európai országokban a PEFC akkreditált, a legképzettebb vezető auditorok szakismeretét kínálja, akik mindenre kiterjedő erdészeti tudásuk mellett (erdészeti diploma, legalább 5 év szakmai tapasztalat és vonatkozó jogszabályok ismerete) ISO 9000/14001-es rendszerek témájában is képesítettek, így a leghathatósabb és legmagasabb szakmai színvonalú auditok lebonyolítására képesek és segítenek abban, hogy ügyfeleink elérhessék céljaikat.

Miért fontos, hogy ilyen terméket vásároljanak?

Az SGS az egyetlen tanúsító testület a világon, mely teljes mértékben integrált erdőgazdálkodási rendszertanúsítást kínál ügyfeleinek.

A kombinált tanúsítások az alábbiakat tartalmazzák:

Erdészeti tanúsítások: FSC Qualifor / PEFC / SFI / CSA
Környezetvédelmi tanúsítás: ISO 14001
Munkahelyi egészség és biztonság tanúsítás: OHSAS 18001
Minőségirányítási rendszertanúsítás: ISO 9000

*A PEFC Tanácsa független, nem profitorientált civil szervezet, melyet 1999-ben alapítottak, és amely a fenntartható erdőgazdálkodás ügyét igyekszik előmozdítani a független tanúsítás módszerével.

Cégünk olyan termékeket forgalmaz ami megfelel az PEFC által követelt tanúsításnak.
Ilyen tanúsítással rendelkezik a Hasslacher a Seca a Setra és a Vapo cégek is.

A PEFC logó garancia a vásárlónak arra, hogy a faanyag – legyen az nyersanyag vagy kész termék – fenntarthatóan kezelt erdőből származik, azaz a faanyag nem lopott, a kivágott fa helyére új csemetét ültetnek, a faállomány ápolása során vigyáznak a talaj állapotára csakúgy, mint az erdei élővilág háborítatlanságára.”

Napjainkban két minősítési rendszer létezik az erdőkre és fatermékekre, az FSC és a PEFC. Az erdőüzemeltetési minősítés az erdőknek, a nyomon követhetőségi tanúsítvány pedig a feldolgozóegységeknek, mint a fűrész- és gyaluüzemeknek adható ki. tovább a cikkre

Termékek
 
Tudástár

Mi a jobb: hajópadló, vagy padlószőnyeg?

Sokaknál fejtörést okoz, hogy az otthonukban hajópadlót, vagy padlószőnyeget alkalmazzanak bizonyos ...

fajatekok

Az örök játék: a fa!

A mai felgyorsult világunkban egyre több olyan tárggyal, eszközzel vagyunk ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből