Név *

Cím (irányítószám) *
azt a helyet adja meg ahova az árut kell szállítani

Település *

Telefonszám *

Email cím *

Mennyiség*

OSB lap

– Osb, osb lap, osb lapok, osb lemezek, osb méret, nútféderes osb, osb 6, osb 8, osb 10, osb 12, osb 15, osb 18, osb 22, usb lap

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

OSB, OSB lap, OSB lapok

Kronopol osb lap gyár

OSB lap tökéletes tetőanyagként, külső és belső falak építésére, emeletráépítés könnyűszerkezetként és I-gerendákhoz.

OSB lapot alkalmazzuk tető alá zsindelyként, vagy más tetőfedő anyag alá hagyományos zsaluzatként, javítások és kiigazításokhoz, lépcső építésekor, peronokhoz, kifutókhoz. OSB lap ideálig még zsaluzásra, ideiglenes kerítés építési telkeknél, épület nyílások befedésére, raklapoknál, állványok és kiállítási standoknál, bútor polcoknál, üzletpolcoknál, asztallapoknál, bútor gyártásakor, konténerek kialakításakor, hajókon és vasúti kocsikon.

OSB lap a Facebookon. Kövesd itt

Az OSB minőségét a Kronopol, a lengyel OSB gyártó mindent megtesz annak érdekében, hogy az általa gyártott termékek magas színvonalúak legyenek, a szigorú elvárásoknak megfeleljenek. Az OSB lap gyártás minden szakaszában szigorú minőségügyi követelményeket állítanak, amelyek a következők:

 • fafajta kiválasztása, a fatörzs átmérője, nedvességtartalma

  osb-3-lapok

  osb-3 lapok

 • a szárítás utáni nedvesség tartalom
 • hőmérséklet és nyomás
 • a lapok sűrűsége
 • a lapok vastagsága
 • szakítószilárdság a vizsgálat után
 • szakítószilárdság
 • modulus
 • az előállított lapok vizsgálata vastagság, küllem, élek alapján
 • a gyártott táblák folyamatos vizsgálatnak vannak kitéve egyedi ellenőrzési módszerek és vizsgálati követelmények alapján

OSB lap fajtái – OSB-2 lap, OSB-3 lap:

OSB-2 lap

Az OSB-2 egy költséghatékony és sokoldalú fatábla. Alkalmas nem-szerkezeti használatra, valamint feltáblázásra, csomagolásra, üzenő falnak, bútornak, raklap fedésnek, stb.

Az OSB-2-t főleg száraz helyeken alkalmazzák, míg az OSB-3 száraz körülményekre használatos. Elérhető nyelves és ragasztós kivitelben is, bitumennel bevonva a tetőkhöz, padló OSB leszedhető védőréteggel.

OSB-3 lap

Egy költséghatékony, teljesen tanúsított alternatívája a puhafának és a furnérlemeznek az olyan építkezési alkalmazásokban mint a tetőfedés, padlóburkolat, falbordázat burkolása.

Külső burkolatnak készült. Nem veszélyes sem az emberre, sem a környezetre.

Az OSB-3 lap minimum 5%-os nedvességtartalommal készül, ami nagyobb térbeli stabilitást biztosít. Az OSB lapnak nincsenek szerkezeti hiányosságai, ahogy görcslyukak, a magok helyei sincsenek benne és könnyű vele dolgozni. Könnyen vágható, irányítható, csiszolható, a sűrűségének köszönhetően pedig enyvekkel könnyen ragasztható. Az OSB lapokat a szélétől több mint 10mm-re is lehet szögezni anélkül, hogy szétválna, vagy eltörne.

Az OSB-3 lapot tetőfedésre, falburkolatra, padlóburkolatnak, csomagolásra, hirdetőtábláknak, faliújságnak és hordozható épületekhez használják.

OSB lap a Facebookon. Kövesd itt

 

Mi az OSB lap?

Más néven ostyatábla, sterling táblának, vagy irányított szálas táblának hívják. Kis fadarabkákból álló burkolati elem, keresztbe nyomott belső és külső rétegekből áll, nagy nyomáson és hőmérsékleten készül.

Az OSB lap jobb tulajdonsággal rendelkezik sokkal tartósabb, erősebb, jó helyettesítője a vékonyabb furnérnak, vagy a keményfa deszkáknak, széles körben használják csomagolásra, mint csomagolódoboz, vagy raklap, díszítés, bútor, mint bordázat és építkezéseken, mint zsaluzás, főleg a kanadai stílusú házak építésénél.

Mi az OSB-1 lap, OSB-2 lap, OSB-3 lap, OSB-4 lap?

Általában a fokozatokat az EU standard EN300-1997-hez igazítják, nagyjából a következőképpen:

 • OSB-1 lap belső térre, UF ragasztó használatával
 • OSB-2 lap belső térre, MDI ragasztóval a maghoz és PF vagy MUF a külső préseléshez, jobb szerkezettel a szerkezeti borításhoz
 • OSB-3 lap külső térre, PF ragasztó, jobb szerkezettel a szerkezeti borításhoz
 • OSB-4 lap küldő térre, PF ragasztó, szuper szerkezettel a szerkezeti borításhoz

Miért válasszuk a furnér helyett?

Az OSB lap nem hajlik, ferdül, nem válik szét és nem esik rétegeire, olyan könnyen, mint a furnér. Számíthat az állandó minőségre, csomók és hiányosságok nélkül. Az OSB lap borításaink egyforma, erős, sűrű, egyenletes, hiányosságoktól mentes és könnyű vele dolgozni.

osb-lap-kepek

 OSB lapok felhasználása – tipp:

6 mm – fal- és mennyezet burkolatok
8 mm – szarufa alá, tető alsó síkja, egy utas raklap
10 mm – íves felületek zsaluzata, csomagolás
12 mm – kész- és faház építés, szállító ládák, tetőhéjalás
15 mm – külső-belső falelemek, tengeren túli szállítás
18 mm – állványpadló, tetőtárcsa, monolit zsaluzat
22 mm – hevederek, szerelő csík, előre gyártott zsalu tábla

Töltsd le innen az OSB-3 lap súlyát, rakat térfogatát, rakat tömegét, tábla súlyát.

Gyártó neve:KRONOPOLEGGERAGEPAN-GLUNZKRONOSPAN
Súly:
Gyártási hely:
Lengyelország
Németország
Németország
Csehország
kg/m3
Va / Sz / HDarab/pakett
Darab/pakett
Darab/pakett
Darab/pakett
6 mm x 1250 x 2500-
84
156
-650
8 mm x 1250 x 2500
120
124
12084
650
10 mm x 1250 x 2500
901009669650
12 mm x 1250 x 2500
78848059640
15 mm x 1250 x 2500
60686447630
18 mm x 1250 x 2500
54565439610
22 mm x 1250 x 2500
42444432610
25 mm x 1250 x 2500
3839
NF 12 x 675 x 250078
NF 15 x 675 x 250060
NF 18 x 675 x 250054
NF 22 x 675 x 250042
NF 25 x 675 x 250038

OSB lap a Facebookon. Kövesd itt

OSB lap gyártási folyamat bemutatása

Az OSB lapot gyorsan növő, kis termetű fából készítik. Amerika nyugati partjának szárazföldi üzemeiben főként csavarttűjű fenyő – Pinus contorta – törzseket használnak, melyeknek az átlagos mellmagasságban mért átmérőjük 25-30 cm. Európai gyártók erdei fenyőt borovit használnak, figyelembe véve az erdőgazdálkodás lehetőségeit. A rövidre vágott fatörzsdarabokat lemossák és lehántolják, mielőtt korongos vagy gyűrűs típusú aprítógéppel szálakra bontanák. A szálméret általában körülbelül 1,5 * 7,5 * 0,05 cm, a feldolgozási folyamattól és a nyersanyagtól függően. A kész OSB-t felhasználási céljától a szálméret módosítható. Mivel a szálak nedvességtartalma 40 % és 75 % közé esik, nagy, akár 680°C-os egy-, vagy háromutas szárítógépekben kiszárítják őket, míg ez az érték 5-10% közé nem esik. A kiszárított szálakat változó méretű rosták segítségével két részre osztják. A nagyobb méretet a fedőrétegekhez, a kisebb méretet a belső rétegben használják fel. A fedő- és a belső rétegeket elkülönítve keverik össze kötőanyaggal egy dob típusú keverőkészülékben. A feldolgozástól függően bizonyos százaléknyi viasz és más vegyi anyag is hozzáadható a keverés során. A lapok gyártásban kötőanyagként használt két vízálló gyantafajta a fenol-formaldehid és a difenilmetán-diizocianát. Miután ezek egyikével bevonták a szálakat, azok készen állnak a rendezési folyamatra, ami a gyártás során leginkább meghatározza majd a termék tulajdonságait. Az OSB lap szálirányát egy egyszerű forgótárcsás eszközzel alakítják ki. A lap fedőrétege és a belső réteg egymással ellentétes szálirányban kerül egymásra, és így jut tovább a futószalagra. A teríték vastagsága az összepréselt késztermék végső vastagságától és sűrűségétől függ. Az üzemekben általában 2-2,5 m szélesek az alakító sorok. A terítéket a szalag a présgép felé vezeti, eközben egy keresztirányú fűrész a kívánt laphosszúságúra vágja. Az egyes OSB lapokat egy több nyílással rendelkező présbe rakják. A nyílások száma a telep kapacitásához képest 10 és 20 között változik. A nyomás és a hőmérséklet megfelelő beállításával érik el, hogy a gyanta megkeményedjen, ezáltal szilárdságot adva a tábláknak. A prések működése jellemzően 200-220 oC hőmérsékleten, 650-800 psi nyomás mellett történik, 4-6 perces igénybevétellel. Az összepréselt OSB-t a gyártósorról egy hűtőre kerülnek, majd a kívánt méretre vágják őket. Később lecsiszolják az lapokat, hogy a felület durvasága csökkenjen. Speciális felhasználási módoknál a lapokat egyéb megmunkálási folyamatoknak is alá lehet vetni, kialakíthatók rajtuk horonykötésre alkalmas profilok, vagy a tetőkhöz való felhasználás során a csúszásmentességet biztosító kiemelkedő rácsminta.


Termékek
Tudástár
Hogyan távolítsunk el bordázott lambériát

Hogyan távolítsuk el a bordázott lambériát?

Ahogy a keményfa padló, úgy a lambéria is rejtett szögekkel ...

Hogyan rakjunk fel fenyő lambériát?

Hogyan rakjunk fel fenyő lambériát?

A fenyő lambéria felrakása az otthonában egy annyira egyszerű munka, ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betart, pontosan szállítanak folyamatosan magas minőséget. Az árai ...

Fabók István Egerből