Loading...

5000 Szolnok, Nagysándor József út 31/D Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 16:00 Árukiadás: Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 15:30

Fenyőpadlózás – hajópadlózás. Csináld magad!

A hajópadló lerakása nem nehéz munka, ha tudja, hogy mit csinál. A hajópadló szép és évekig tartó élvezetet biztosít. A fenyő egy puhafa, ami hajlik, szóval nem mindenkinek jó választás. Viszont néhány horpadás és karcolás a padlón karaktert ad neki és talán szép emlékeket őrizhet a múltból. Az emberek a fenyőt már generációk óta használják padlóként.
A hajópadló lefektetése

 1. Mérje le a szobát egy mérőszalaggal. Használja a szélességi és hosszúsági adatokat, hogy négyzetméterre számolja ki a területeket. Adjon hozzá még 10-15 százalékot és megkapja, hogy mennyi alapanyagra van szüksége.
 2. Távolítsa el a padlószőnyeget és a lambériát.
 3. Csiszoljon le minden kiálló szögdarabot. Csiszolja le a padló szintje alatt 2 milliméterig.
 4. Fektesse le a gyantázott papírt merőlegesen a padlógerendákra, és miközben fekteti le, jelölje be a szögek helyeit, hogy később tudja, hová kell beütni a szögeket. Tűzze oda a gyantázott papírt a padlóhoz. Gondoskodjon róla, hogy a papírok körülbelül 10 centiméteres átfedésben legyenek egymáson.
 5. Használjon egy vonalzót, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a lefektetett papír tényleg egyenes, majd húzzon egy vonalat a gyantázott papíron.
 6. Nézzen körül a padlólemezek között, és keresse meg a leghosszabbat. Fektesse le a vonal mentén. Figyeljen arra, hogy a lemez nyelve a faltól kifelé álljon. Hagyjon egy fél centis helyet a cél széle és vége, illetve a fal között. Tolja össze a lécek végeit és folytassa ezzel a módszerrel a lefektetést. Álljon meg, ha az utolsó léchez ért a sorban.
 7. Mérje le, hogy milyen hosszú darabra van szüksége, hogy befejezze a sort. Emlékezzen a fél centis távolságra a léc végénél. Rajzolja fel a padlólemez hátuljára egy ceruzával az egyszerűség miatt, majd vágja le egy körfűrésszel a vonal mentén.
 8. Fordítsa meg az összes padlólemezt, ragasztózza be mindegyik hátulját, majd a padlót is, ezután fordítsa vissza a lemezeket a helyükre.
 9. Fúrjon vezetőlyukakat a padlógerendába. Ha a szögeket fúrás nélkül veri be, a fenyőléc széthasadhat.
 10. Üssön be 8-as szögeket az előbb kifúrt lyukakba. Verjen 6-os szögeket 45 fokos szögben 50 centinként a lemezek nyelvénél. Csiszolja le a szögeket fél centire a felszín alá.
 11. Folytassa a sorok lefektetését úgy, ahogy az első sort csinálta. Figyeljen arra, hogy különböző hosszúságú léceket rakjon le, úgy, hogy az egymás mellett lévő lécek vége ne legyen egymás mellett. Helyezze a lécek mélyedéseit az előző sor nyelvére. Használjon egy kis darab padlódarabot a kalapáláshoz, hogy pontosan illeszkedjenek egymáshoz.
 12. Mérje le és vágja le az utolsó sort is, hogy kitöltse a teret. Emlékezzen a fél centis résre!
 13. Seperje le a padlót és készüljön a csiszolásra. Ahogy sepri, bizonyosodjon meg róla, hogy a szögeket mind lecsiszolta.

A fenyőpadló fényezése

 1. Csiszolja le a padlót. Ha nagy területet kell lecsiszolni, használjon csiszológépet. Ha kicsi a terület, egy kézi csiszoló lesz a megfelelő választás. Használjon 80-as erősségű csiszolópapírt, és merőlegesen az szemcsékre kezdje csiszolni. Ez fel fogja karcolni a felszínt, de gyorsabban síkká teszi a padlót. Miközben csiszolja a padlót, bizonyosodjon meg róla, hogy a lemezek egy szintben vannak. Bizonyosodjon meg róla, hogy a csiszoló nem ér a padlóhoz, mert akkor túl sok fát szedhet fel.
 2. Porszívózza fel a padlót finom sörtéjű fejjel.
 3. Csiszolja le újra a padlót 80-as erősségű csiszolópapírral, de ezúttal az szemcséknek megfelelő irányban. Ha végzett, porszívózza fel a padlót újra.
 4. Váltson 120-as erősségű csiszolópapírra, majd egy csiszológéppel csiszolja le újra az szemcséknek megfelelő irányban. Porszívózza fel, váltson 220-as csiszolópapírra az utolsó csiszoláshoz. Porszívózza fel az egész helységet, hogy megszabaduljon a fűrészportól. Törölje végig a padlót gézzel, hogy minden fűrészpordarabot eltávolítson, különben a fényezést elrontja.
 5. Használjon egy fényezés előtti faápolót. Egyenletesen vigye fel az ápolót, mert ha foltos lesz, az meglátszik a fényezés után. Hagyja az ápolót száradni 15 percig, mielőtt letörli egy tiszta, száraz ruhával.
 6. Próbálja ki egy kis padlórészen, hogy milyen sötét árnyalatot szeretne. Minél hosszabb ideig hagyja rajta a festéket, annál sötétebb lesz a fa. A festék fél perctől 15 percig terjedő időtartamig lehet a fán. Mérje az időt, hogy tudja, mikor kell eltávolítani a festéket.
 7. Kis szakaszokban dolgozzon, ronggyal helyezze fel a festéket a szemcsék irányában. Bizonyosodjon meg róla, hogy az egész lécet lefesti megállás nélkül. Ezzel az egész léc egyenletes színű lesz. Távolítsa el azután az idő után, amit Ön előre kitalált a tesztelés során.
 8. Hagyja a padlót 8 órán keresztül száradni.
 9. Kenjen fel egy vékony réteg poliuretánt úgy, hogy csak az ecset egyik hegyét mártja a dobozba. Ne törölje az ecset szélét a doboz szélére. Ne rázza fel a dobozt, illetve ne keverje erőteljesen. Ha finoman kavarja, elkerüli a buborékosodást. A keletkezett buborékokat nem tudja szétkenni!
 10. Hagyja a poliuretánt száradni 2 óráig.
 11. Óvatosan csiszolja fel a padlót 220-as csiszolópapírral. Porszívózza fel a port, majd törölje át gézzel, hogy a padló foltmentes legyen.
 12. Kenje át újra poliuretánnal, majd hagyja száradni 24 órán át, mielőtt visszarakja a padlószőnyeget, vagy lambériát. Ekkor visszabútorozhatja a szobát.

További tippek:
 
Jól szellőztetett helyiségben dolgozzon!
Használjon védőmaszkot, hogy megvédje a tüdejét!
Használjon védőszemüveget a szeme épsége érdekében!

További termékeink

Kőris szárított fűrészáru

Kőris fűrészáru Közepesen nagyra növő fafaj. Anyaga erős, de rugalmas. Frissen

Borovi csomómentes fűrészáru

Borovi csomómentes fűrészáru 1 lap csomómentes. A borovi csomómentes szélezetlen fűrészáru

Asztalos borovi fenyő fűrészáru Finnországból

Asztalos fenyő fűrészáru és továbbfeldolgozott termékek a Junnikkala-tól. Áraink az oldal

Másodosztályú építő minőségű fenyő-fűrészáru

RENDELÉSRE ELÉRHETŐ TERMÉK,(néhány munkanapos átfutással) ILLETVE BIZONYOS KERESZTMETSZETEK KÉSZLETRŐL IS ELÉRHETŐEK   Csomagolóipari

Gőzölt bükk szárított fűrészáru

A bükkfa alapvetően az északi-mérsékelt öv lombhullató fája. Itthon a

Akác szárított fűrészáru

Akác szárított fűrészáru   Átlagosan 30-40 méterre növő fa, törzse térgörbe erdei

Lucfenyő asztalos fűrészáru

Fűrészáru kínálatunkon belül ezen az oldalon luc alapanyagú asztalos minőségű

Luc szárított gyalult padlók

Sűrű szálú asztalos fenyő-fűrészáru Finnországból. Ezen a területen termelt lucfenyők és

FSC
Junnikkala
URSA
SECA
Hasslacher
Terrafest
PEFC
PABST

Kérj árajánlatot egy kattintással!

Kérjen személyre szabott ajánlatot és kollégáink e-mailen keresztül felveszik Önnel a kapcsolatot.
CLICK HERE - REQUEST A QUOTE!
KLICKEN SIE HIER FÜR ANGEBOT!