Loading...

5000 Szolnok, Nagysándor József út 31/D Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 16:00 Árukiadás: Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 15:30

OSB lap gyártási folyamata

A termék előállításának kezdete az 1940-es évekre tehető, amikor a faipari technológia lehetővé tette a forgács lapok készítését. A technológia kifejlesztésének úttörője Armin Elmendorf volt. A 60-as években gyártott farost lapokat „ostyának” nevezték. A préselt lapok méretei elérték a 25-45 mm-t, majd a 80-as évekig számos találmány, újítás, fejlesztés eredményeként jutottunk el 1981-ben az OSB laphoz.
A fejlesztések alapján alkalmazhatóvá váltak a rövid méretű mikrofurnérok a lapok gyártásához. A technológiai fejlesztések során a tömeges méretű gyártást is el lehetett érni, biztosítani lehetett a kívánt méretet, vastagságot, szilárdságot a lap méretétől függetlenül.
Keressen OSB lap partnereket itt.
OSB lap gyártási folyamata:
OSB lap több, mint 90%-ban fa. A rönköket már alapanyagban osztályozzák. Elsősorban erdei fenyőt használnak, figyelembe véve az erdőgazdálkodás lehetőségeit. A rönköket tisztítják, kérgezik, a fából téglalap alakú háncsokat, mikrofurnérokat készítenek, melyek mérete 100-120 mm hosszú, 0,6 mm vastag, a szélessége változó, attól függően, hogy a törzs mely részéből származik.
A mikrofurnérokat osztályozzák, majd szárító dobokon keresztül vezetik át, azután ragasztó anyaggal vonják be őket. Az OSB lap szilárdságában jelentős szerepe van még az erdei fenyő természetes gyantatartalmának, továbbá az óriási présnyomásnak, mellyel a mikrofurnérokból lapot préselnek. A végtermékben a ragasztóanyag kb. 5%. A szárítás és ragasztó felhordás után a mikrofurnérokat futószalagra terítik irányított rétegrendben. A teríték vastagsága határozza meg a végtermék vastagságát. A terítéket a szalag egy préslap alá vezeti, ahol magas hő és nyomás mellett alakul ki a végső anyagszerkezet. Az időjárás elleni védelmet biztosítja a speciális ragasztóanyag és emulziós parafinnal való bevonat.

Az OSB lapok felületei simák, repedéstől, egyéb hibáktól mentes, mindkét oldaluk azonos minőségű. Hála az alkalmazott modern technológiának, rekord mennyiségű lapot képesek gyártani, olcsóbb árfekvéssel. A lap könnyen kezelhető, felületét nem szükséges festeni, mivel nagy szilárdságú, így nem okoz problémát a rögzítése. Az OSB lapokra jellemző a nagy stabilitás, jó hangszigetelés, nagyon jól ellenáll az időjárásnak, könnyen használható.

A mikroelemek megakadályozzák, hogy a lap szélei letöredezzenek, mivel a szélek is nagy szilárdságúak, a nyíró és hajlító erőknek ellenállnak. Az OSB lap gyárak csökkentették a formaldehid tartalmat, ezért egy lapnál 1mg/100mg szárazanyagban. A megengedett formaldehid tartalom higiéniai osztályozásban E1 8mg/100mg szárazanyag.
Keressen OSB lap partnereket itt.
http://www.youtube.com/watch?v=awxhgAMnyTs&feature=related

További termékeink

Asztalos borovi fenyő fűrészáru Finnországból

Asztalos fenyő fűrészáru és továbbfeldolgozott termékek a Junnikkala-tól. Áraink az oldal

Lucfenyő asztalos fűrészáru

Fűrészáru kínálatunkon belül ezen az oldalon luc alapanyagú asztalos minőségű

Tölgy szárított fűrészáru

Magas, terebélyes koronájú lombhullató fa. Kérge sötét vagy barnásszürke. Magassága

Akác szárított fűrészáru

Akác szárított fűrészáru   Átlagosan 30-40 méterre növő fa, törzse térgörbe erdei

Gőzölt bükk szárított fűrészáru

A bükkfa alapvetően az északi-mérsékelt öv lombhullató fája. Itthon a

Borovi csomómentes fűrészáru

Borovi csomómentes fűrészáru 1 lap csomómentes. A borovi csomómentes szélezetlen fűrészáru

FSC
Junnikkala
URSA
SECA
Hasslacher
WPC
PEFC
PABST
Remmers
Rockwool

Kérj árajánlatot egy kattintással!

Kérjen személyre szabott ajánlatot és kollégáink e-mailen keresztül felveszik Önnel a kapcsolatot.
CLICK HERE - REQUEST A QUOTE!
KLICKEN SIE HIER FÜR ANGEBOT!