Loading...

5000 Szolnok, Nagysándor József út 31/D Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 16:00 Árukiadás: Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 15:30

Hogyan távolítsuk el a bordázott lambériát?

Ahogy a keményfa padló, úgy a lambéria is rejtett szögekkel van a falhoz fogatva. Amikor el kell távolítani az anyagot, maga a folyamat nem olyan bonyolult, mint a szögek eltávolítása. Maga a tény, hogy nem látszanak, nem kell, hogy rémisztő legyen – mert ahogy eltűnnek az egyes elemek, az azokat összekötő szögek láthatóvá válnak. Nagyon óvatos eltávolítással lehetőségünk nyílik arra, hogy a jó állapotú elemeket újra felhasználjuk valamilyen módon.

Javaslatok:

  1. Feszítsd fel a sarkoknál egy feszítő eszközzel. Minden elemnél vagy az alján, vagy a tetején kezdd, közel a szögekhez, egy oldal mentén.
  2. Addig feszítsd a szegély mentén, amíg a szögek tartása el nem enged, majd távolítsd el a szöget egy szöghúzó kalapáccsal. Dolgozz végig a szegély mentén, amíg el nem távolítottad az összes szöget, majd távolítsd el a szegélyt is.
  3. Az alsó szegélyt hasonlóan távolítsd el, majd a fal tetején is.
    Csúsztasd a feszítő szerszámot a sarokhoz minél közelebb, és olyan közel a szöghöz, amennyire csak lehet, kezdve a sarok külső részénél, a lambéria alján, vagy tetején. Feszítsd fel a lambériát, amíg a szögek el nem veszítik a tartásukat, majd a szöghúzó kalapáccsal távolítsd el a szögeket. Ezzel a módszerrel távolítsd el az összeset, majd magát a lambériát is.
  4. Használj egy másik kalapácsot a feszítő szerszám helyett, ha a lambéria olyan szorosan van a falhoz szögelve, hogy a szerszám nem fér alá. Rakd a kalapács feszítő részét a lambéria és a fal közé, majd a másik kalapáccsal ütögesd be a lambéria mögé. A kalapálás ereje minden bizonnyal kilazítja a szöget, de ha mégsem, akkor feszítsd fel, ha eléggé mélyen van a kalapács feje.
  5. Folytasd ezt, amíg az összes panelt eltávolítod. Ha eltávolítottad a lambériát, húzd ki az esetlegesen ott maradt szögeket, amik még a faanyagban vannak, ezután félrerakhatod a lambériát későbbi felhasználás, vagy eladás céljából.

További tippek:

Bizonyosodj meg róla, hogy a feszítő kalapács kellő mértékben a lambéria alá lett ütve, mielőtt felfeszíted, különben letörheti a lambéria szélét, ami miatt használhatatlanná válik a későbbiekben.

Távolítsd el az összes szöget, majd rakd egy halomba a faanyagot. A szögekkel együtt lefektetett faanyag véletlenszerű sérülésekhez vezethet a környéken elhaladóknál.

További termékeink

Akác termékek

Rendelésre elérhető akác termékeink: kb. ~ 2 hét átfutási idővel.  Kerítésdeszka:  -

Gőzölt bükk szárított fűrészáru

A bükkfa alapvetően az északi-mérsékelt öv lombhullató fája. Itthon a

Asztalos borovi fenyő fűrészáru Finnországból

Asztalos fenyő fűrészáru és továbbfeldolgozott termékek a Junnikkala-tól. Áraink az oldal

Tölgy szárított fűrészáru

Magas, terebélyes koronájú lombhullató fa. Kérge sötét vagy barnásszürke. Magassága

Lucfenyő asztalos fűrészáru

Fűrészáru kínálatunkon belül ezen az oldalon luc alapanyagú asztalos minőségű

Akác szárított fűrészáru

Akác szárított fűrészáru   Átlagosan 30-40 méterre növő fa, törzse térgörbe erdei

Borovi csomómentes fűrészáru

Borovi csomómentes fűrészáru 1 lap csomómentes. A borovi csomómentes szélezetlen fűrészáru

FSC
Junnikkala
URSA
SECA
Hasslacher
WPC
PEFC
PABST
Remmers
Rockwool

Kérj árajánlatot egy kattintással!

Kérjen személyre szabott ajánlatot és kollégáink e-mailen keresztül felveszik Önnel a kapcsolatot.
CLICK HERE - REQUEST A QUOTE!
KLICKEN SIE HIER FÜR ANGEBOT!