Lambéria

– eltávolítása

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Hogyan távolítsuk el a bordázott lambériát?

Hogyan távolítsunk el bordázott lambériát

Ahogy a keményfa padló, úgy a lambéria is rejtett szögekkel van a falhoz fogatva. Amikor el kell távolítani az anyagot, maga a folyamat nem olyan bonyolult, mint a szögek eltávolítása. Maga a tény, hogy nem látszanak, nem kell, hogy rémisztő legyen – mert ahogy eltűnnek az egyes elemek, az azokat összekötő szögek láthatóvá válnak. Nagyon óvatos eltávolítással lehetőségünk nyílik arra, hogy a jó állapotú elemeket újra felhasználjuk valamilyen módon.

Javaslatok:

  1. Feszítsd fel a sarkoknál egy feszítő eszközzel. Minden elemnél vagy az alján, vagy a tetején kezdd, közel a szögekhez, egy oldal mentén.
  2. Addig feszítsd a szegély mentén, amíg a szögek tartása el nem enged, majd távolítsd el a szöget egy szöghúzó kalapáccsal. Dolgozz végig a szegély mentén, amíg el nem távolítottad az összes szöget, majd távolítsd el a szegélyt is.
  3. Az alsó szegélyt hasonlóan távolítsd el, majd a fal tetején is.
    Csúsztasd a feszítő szerszámot a sarokhoz minél közelebb, és olyan közel a szöghöz, amennyire csak lehet, kezdve a sarok külső részénél, a lambéria alján, vagy tetején. Feszítsd fel a lambériát, amíg a szögek el nem veszítik a tartásukat, majd a szöghúzó kalapáccsal távolítsd el a szögeket. Ezzel a módszerrel távolítsd el az összeset, majd magát a lambériát is.
  4. Használj egy másik kalapácsot a feszítő szerszám helyett, ha a lambéria olyan szorosan van a falhoz szögelve, hogy a szerszám nem fér alá. Rakd a kalapács feszítő részét a lambéria és a fal közé, majd a másik kalapáccsal ütögesd be a lambéria mögé. A kalapálás ereje minden bizonnyal kilazítja a szöget, de ha mégsem, akkor feszítsd fel, ha eléggé mélyen van a kalapács feje.
  5. Folytasd ezt, amíg az összes panelt eltávolítod. Ha eltávolítottad a lambériát, húzd ki az esetlegesen ott maradt szögeket, amik még a faanyagban vannak, ezután félrerakhatod a lambériát későbbi felhasználás, vagy eladás céljából.

További tippek:

Bizonyosodj meg róla, hogy a feszítő kalapács kellő mértékben a lambéria alá lett ütve, mielőtt felfeszíted, különben letörheti a lambéria szélét, ami miatt használhatatlanná válik a későbbiekben.

Távolítsd el az összes szöget, majd rakd egy halomba a faanyagot. A szögekkel együtt lefektetett faanyag véletlenszerű sérülésekhez vezethet a környéken elhaladóknál.

Termékek
 
Tudástár

Mi az FSC?

Mi az FSC? A Forest Stewardship Council, magyarul Erdő Gondnoksági Tanács, ...

Az OSB lapot gyorsan növő, kis termetű fából készítik.

OSB lap

Az OSB lapot gyorsan növő, kis termetű fából készítik. Amerika ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből