Lambéria

– eltávolítása

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Hogyan távolítsuk el a bordázott lambériát?

Hogyan távolítsunk el bordázott lambériát

Ahogy a keményfa padló, úgy a lambéria is rejtett szögekkel van a falhoz fogatva. Amikor el kell távolítani az anyagot, maga a folyamat nem olyan bonyolult, mint a szögek eltávolítása. Maga a tény, hogy nem látszanak, nem kell, hogy rémisztő legyen – mert ahogy eltűnnek az egyes elemek, az azokat összekötő szögek láthatóvá válnak. Nagyon óvatos eltávolítással lehetőségünk nyílik arra, hogy a jó állapotú elemeket újra felhasználjuk valamilyen módon.

Javaslatok:

  1. Feszítsd fel a sarkoknál egy feszítő eszközzel. Minden elemnél vagy az alján, vagy a tetején kezdd, közel a szögekhez, egy oldal mentén.
  2. Addig feszítsd a szegély mentén, amíg a szögek tartása el nem enged, majd távolítsd el a szöget egy szöghúzó kalapáccsal. Dolgozz végig a szegély mentén, amíg el nem távolítottad az összes szöget, majd távolítsd el a szegélyt is.
  3. Az alsó szegélyt hasonlóan távolítsd el, majd a fal tetején is.
    Csúsztasd a feszítő szerszámot a sarokhoz minél közelebb, és olyan közel a szöghöz, amennyire csak lehet, kezdve a sarok külső részénél, a lambéria alján, vagy tetején. Feszítsd fel a lambériát, amíg a szögek el nem veszítik a tartásukat, majd a szöghúzó kalapáccsal távolítsd el a szögeket. Ezzel a módszerrel távolítsd el az összeset, majd magát a lambériát is.
  4. Használj egy másik kalapácsot a feszítő szerszám helyett, ha a lambéria olyan szorosan van a falhoz szögelve, hogy a szerszám nem fér alá. Rakd a kalapács feszítő részét a lambéria és a fal közé, majd a másik kalapáccsal ütögesd be a lambéria mögé. A kalapálás ereje minden bizonnyal kilazítja a szöget, de ha mégsem, akkor feszítsd fel, ha eléggé mélyen van a kalapács feje.
  5. Folytasd ezt, amíg az összes panelt eltávolítod. Ha eltávolítottad a lambériát, húzd ki az esetlegesen ott maradt szögeket, amik még a faanyagban vannak, ezután félrerakhatod a lambériát későbbi felhasználás, vagy eladás céljából.

További tippek:

Bizonyosodj meg róla, hogy a feszítő kalapács kellő mértékben a lambéria alá lett ütve, mielőtt felfeszíted, különben letörheti a lambéria szélét, ami miatt használhatatlanná válik a későbbiekben.

Távolítsd el az összes szöget, majd rakd egy halomba a faanyagot. A szögekkel együtt lefektetett faanyag véletlenszerű sérülésekhez vezethet a környéken elhaladóknál.

Termékek
 
Tudástár

A szaunázás jótékony hatásai

A szauna története több ezer éves múltra tekint vissza, elsősorban ...

faanyagok szolnokon

A legjobb minőségű faanyagok Szolnokon nálunk!

Építkezés vagy felújítás esetén legtöbbször szükség van faanyagra. Ezeket legegyszerűbben ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből