Hajópadló

– karbantartás, tisztítás

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

A hajópadló karbantartása és tisztítása

Hajópadló takarítása

A fa padlók-hajópadlók elegáns, sokoldalú természetes szépsége a vásárlók között mára az egyik legnépszerűbb lett, nem véletlenül. Számos jó tulajdonsága mellett csökkenti az allergéneket (például az atkák nem telepednek meg benne), port és egyéb törmelékeket, amik a szőnyegpadlókhoz köthetők, a csempék hideg érzése nélkül. Az értékét tovább növeli, hogy minden jelenlegi, vagy jövőbeli dekorációhoz passzol. Azt viszont kevesen tudják, hogy hogyan kell megfelelően tisztítani, vagy karbantartani a padlókat.

Napi karbantartás

A hajópadlót nagyon egyszerű tisztítani. Egy gyors seprés egy puhább seprűvel, vagy egy felcsatolt puha sörtés porszívózással már elegendő, a felmosás vagy az átviaszozás viszont kerülendő. Ezek nem csak körülményesek, de elvehetik a padló fényét, esetleg elszíneződéshez is vezethetnek. Ne használj linóleum, vagy csempevédő folyadékokat, mert ezek sok esetben tönkretehetik a fényezést.

Megelőző karbantartás

Ha olyan területen élsz, ahol a szálló por aránya elég nagy, akkor célszerű ezt is kiküszöbölni. Például az ajtóhoz egy gyékényfonatot fel lehet lógatni, vagy kisebb szőnyegeket lerakni, hogy a beszálló homok és porszemek mennyisége visszaszoruljon. Ezzel nem csak tisztábban tartod a lakást, de a karcolásokat is megelőzöd. Egy másik praktikus módszer, ha gyorsan eltávolítod a foltokat, mielőtt nyomot hagynának. Használj páramentesítőt a száraz szennyeződésekre, inkább emeld, mint húzd a nehéz bútorokat, és kerüld a stoplis és egyéb hasonló nyomot hagyó lábbeliket is a házban.

Profi tisztítás és karbantartás

Természetes, hogy időnként a hajópadlók kifakulnak, megkarcolódnak – de csak egy kis felfrissítés kell nekik, hogy újra a régi fényükben ragyogjanak.

Profikat csak a következő esetekben ajánlott hívni:

  • ha kopott a fényezés;
  • homályos a viaszozás miatt;
  • vágások, lyukak, foltok esetén;
  • karcolások, vagy saroknyomok vannak a padlón;
  • nyikorog.

A hajópadló szakértők felmérik a padlódat, hogy pontosan mire van szüksége, majd megtisztítja, leviaszozza a padlót, hogy visszakapja a szépségét, fényét és természetes melegségét, ami egy fapadlónak kell.

Termékek
 
Tudástár

A szaunázás jótékony hatásai

A szauna története több ezer éves múltra tekint vissza, elsősorban ...

Kanadai osb lap Norbord

Kanadai OSB lap – Norbord

Az OSB (Oriented Strand Board) egy irányított forgács elrendezésű sík ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből