Loading...

5000 Szolnok, Nagysándor József út 31/D Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 16:00 Árukiadás: Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 15:30

Egger OSB lap – Németországból

Őszinteség, a megbízhatóság és a kemény munka – Fritz Egger ezekkel az alap értékekkel indította el az új vállalkozását. Az őt követői úgy értékelik, hogy ezek a pozitív emberi tulajdonságok biztosítják immár 50 éve az osztrák Egger vállalat sikerességét.

Fritz Egger 1961-ben úgy döntött, hogy eladja a fűrésztelepét, a pedig bevételt befekteti egy másik vállalkozásba – egy új anyag, a forgácslap (forgácslemez) gyártásába kezdett, ugyanis felismerte, hogy a természetes fahulladék az érték. Az első forgácslap gyártósor 1961 december 18-án, St Johann-ban megkezdte működését. Egy bizonyos pontig az Egger vállalat kizárólag Ausztria határain belül fejlődött. A helyzet akkor változott meg, amikor a vállalat élére idősebb Egger fiai Michael, Fritz és Edmund kerültek kinevezésre.

Már 1984-ben gyárat nyitottak Nagy Britanniában. Idővel, az üzemek száma 17- re, a kereskedelmi kirendeltségeké 22- re nőtt. 2011-ben a vállalat beruházásaként Oroszországban, Gagarinban megnyílt egyik modern üzemük. Fritz Egger 1961-es üzemépítő beruházása 25 ezer euróba került. Az Egger vállalat fejlesztési befektetése a 2010/2011 pénzügyi évben elérte a 167 millió eurót.

Ebben az évben is folytatódnak a beruházások, a meglévő létesítmények korszerűsítése, új laminált padlógyártó sor kialakítása, valamint a logisztikai háttér fejlesztése terén. Az Egger vállalat fejleszteni, növelni kívánja kereskedelmi kapcsolatait Kelet Európában, Oroszországban, Törökországban.

A társaság a 2010/2011-es években képes volt jelentősen javítani a termelő létesítmények kapacitás kihasználtságát. A kulcsfontosságú termékek, így a forgácslap, az MDF, az OSB lap előállítása 5,8 millió m3-ről 6,3 millió m3-re nőtt, ez 9%-os növekedés. A papírtermelés 608 millió m3 volt és lett 680 millió m3, ez 9%-os emelkedés. A laminált padló gyártás volumene 19,8 millió m3-ről 22,3 millió m3-re nőtt. Dinamikus növekedést mutat a ragasztóanyag gyártása: 317.900 tonnáról 351.000 tonnára.

Az utóbbi időszakban a vállalat árbevételi forgalma 1.478.000 euróról 1.771.000 euróra, nőtt, azaz 20%-kal növekedett. Ebből az árbevételből 6% az emelkedő árak miatt, és 14% a tényleges forgalom növekedés eredményeként jött létre. Az üzemi eredmény (EBITDA) összege 2010/2011-ben 229.000.000 euró. Ez az érték 2%-os csökkenést mutat 2009/2010 azonos időszakához képest.

OSB lap árlista Szolnokon

Egger gyártmányok

Egger-osb-lap-rakat

Egger osb lap rakat

Az Egger több mint 400 fajta terméket gyárt. A vállalat három stratégiai üzleti területen működik:

 • belső építészet, bútorok
 • OSB termékek, előre gyártott épületek
 • laminált padló gyártása

Kulcspozíciót foglalnak el a termékskálán az OSB, a forgácslap, az MDF, és 2008-tól a gyalult fűrész áruk. Az összes termék divatos, modern dekorációval van befedve.

Az Egger cég termékeit nem csak konyhák, fürdőszobák, irodák, nappalik, hálószobák szépítésére alkalmazzák, de a gyártmányok megtalálják helyüket a nyílászárók vonatkozásában, és még több más kapcsolódó területen, a lakóépületekben, és középületekben.

Az Egger művek története:

1961. Az első faforgácslap gyártó gépsoron beindul a termelés (december, Tirol)
1966. Megindul a puha forgácslapok gyártása Vergle-ben ( ma ez a világon a legnagyobb vékony forgácslap gyártó üzem)
1970. Beindul a faforgácslap termelés Unterradlberge-ben.
1978. Üzembe helyezik a sörfőzdét Unterradlberge-ben.
1982. Generációváltás az Egger vállalatnál, Edmund, Michael és Fritz színre lépnek.
1984. Hexham-ban (Nagy Britannia), felépül a forgácslap gyártó üzem, ott ez az első külföldi beruházás.
1988. Az első folyamatosan működő prés gépsor üzembe helyezése forgácslap gyártásra (Conti Roll), St. Johann-ban.
1988. Megkezdődik a RadlbergerLimonad nevezetű üdítő ital gyártása. Beindul a laminált faforgács lapok gyártása (melamin bevonatú lap).
1989. A rétegelt laminált-papír gyártó üzem rendszerbe állítása Gifhorn-ban, Németországban.
1990. A faforgácslap gyártó üzem termelésének beindítása Brilonban, Németországban.
1992. Az első levegőtisztító berendezés üzembe helyezése a St. Johanna-i fafeldolgozóban.
1994. Teljes bútor elemgyártó üzem beszerzése, üzembe helyezése Bündében, N.o-ban.
1994. Forgácslap előállító üzem beszerzése, működésének beindítása Rion de Land-ban, Franciaországban.
1995. A laminált padlógyártó üzemegység termelésének megkezdése St Johann-ban.
1995. Vékony MDF. lapok gyártásának kezdete Bevern-ben.
1998. Forgácslap gyártó üzem működésének kezdete Baroni-ban, Nagy Britanniában.
1999. Az Egger vállalat „Európai Társaság” címen belép a gyártásba Wismar-ban, N. o.-ban. Faalapú táblákat gyártó üzem rendszerbe állítása Mariemünster-ben, N. o-ban.
2000. OSB lapgyártó gépsor üzemeltetésének kezdete Wismar-ban. A forgács lap- gyártó üzem működésének beindítása Rambervill-ben, Fr. o-ban. Az Egger vállalat új irányítási rendszerre való átállása: csoport vezetői szintek, országos szintű vezetők, magas rangú üzleti vezetők kijelölése.
2005. Forgácslap gyártó üzem beindítása Oroszországban.
2006. A könnyű EUROLIGHT ® lapok gyártásának kezdete St. Johann-ban.
2007. A teljesen beborított laminált padlók (közvetlen nyomtatási technológiával) előállításának kezdete Brilonban, N. o-ban.
2008. A Radauts-i (Románia) forgácslap gyártóüzem termelésének kezdete.
2008. A cég első saját fűrészüzemének üzembe állítása Brilonban
2009. Energetikai és környezetvédelmi beruházás végrehajtása St. Johann-ban. Michael Egger Felügyelő Bizottsági taggá válik. A cégcsoport új vezetőségbe kinevezésre került: Walter Sigl (az Egger gyártó és technológiai területek irányítója). Tomas Lassing (pénzügyi és menedzsment területek irányítója).
2010. Digitális nyomtatású gépsor üzembe állítása Brilon-ban. Szegély, él gyártás kezdete a RomaPlasztik-ban, Törökországban.
2011. Forgácslap gyártó, OSB lap gyártó egység üzembe helyezése Gagarinban, Oroszországban.

Egger-osb-lapok-felhasznalasa

A fa- az olyan anyag, amely a legkülönbözőbb alkalmazási lehetőségeket biztosítja. Nem csoda, hogy az Egger vállalat mottója így hangzik: “Fából a legjobb”. A cég több mint 50 éves történetében mindig arra törekedett, hogy szélesítse termelési skáláját.

Ennek egyik példája a dekorációk, struktúrák fejlesztése az aktuális lakberendezési igényeknek megfelelően. Ide tartoznak az olyan innovatív anyagok is, mint a könnyű EUROLIGHT OSB lapok, amelyeknek a gyártását az Egger vállalat ipari méretekben elsőként kezdte meg St. Johannban. Továbbra is a figyelem központjában a szlogen: vásárlói előnyök és költségcsökkentés.

„A termékeink széleskörű elterjesztése, felhasználása érdekében- elsősorban fontosnak tartjuk a személyes kapcsolatot Az Egger vállalat megtestesíti a technológiai fejlődést és a megbízhatóságot”– állítja ezt Michael Egger, aki fivérével, Fritz Eggerrel együtt a családi vállalkozás irányítói.

2009-től a cégcsoport vezetői között találjuk Walter Sigl-t gyártás és technológiai területek irányítójaként, Thomas Lassing-ot pénzügyi és menedzsment területek irányítójaként, Ulrich Büller-t a cég piaci, kereskedelmi ügyek vezetőjeként. Immár több mint 30 éve, hogy a cég a világon vezető szerepet tölt be a minőségi termékek gyártásában. Meg kell jegyezni, hogy nemcsak minőségi árut kínálunk, de elérhető-vonzó áron is.

Környezetvédelmi szempont

Az Egger vállalat termékeinek gyártásakor visszafogottan használja ki az erdő áltat nyújtott lehetőségeket. A fenntartható erdőgazdálkodásra a cég nagy figyelmet szentel. Ezt alátámasztja az a tanúsítás – amellyel rendelkeznek – amit független európai felügyelet adott ki. (The Program for the Endersement of Forest Certification)

Zárt ciklus

A magas költségek és a nyersanyag hiánya arra ösztönzi az európai cégeket, hogy a fát minél ésszerűbben használják fel. Az Egger kialakít egy integrált gyártási rendszert a termelés minden szakaszában. Az integrált rendszer kezdődik a tömör fa kiválasztásával, megmunkálásával, és befejeződik a például az OSB raklapozásával.

A másodlagos nyersanyagok és a hulladék anyagok újra hasznosításra kerülnek, biomasszából hőenergiát állítanak elő a saját hőerőművükben. Példaként szolgáljon az Oroszországban Ivanov megyében megnyílt új üzem. Az Egger cég üzemegysége ott a gyártási folyamatban több mint 70%-ban fahulladékot hasznosít.

Értékek

Az Egger vállalat és a hozzá tartozó társaságok jelenleg 6500 munkavállalót alkalmaznak 22 országban. A cég mindig is úgy értékelte, hogy a sikerek a személyzettől függnek. Az Egger nagy figyelmet fordít a munkavállalók képzésére, a karrier lehetőségek elérésére. Az Egger eredményei minden munkatársunk sikere. „Sokan a mostani vezetők közül tanulói minőségben indították el itt karrierjüket”– mondta Walter Sigl a vállalat gyártó és technológiai területeinek irányítója, aki maga is beosztott alkalmazottként jött valamikor a céghez.

Mivel ez családi vállalkozás, a cég támogatja a családi értékeket munkatársai körében, úgy tekint a kollektívára, mint egy nagy saját csapatra, akinek egységes a vágya a fejlődésre, és a sikerre. Nekünk nemcsak üzemeink vannak modern berendezésekkel, szófogadó technikánk, de jó szakembereink is” – nyilatkozta Michael Egger. „Ugyanis nélkülük a legjobb berendezések sem hoznak nekünk sikereket. Mi nemcsak családi vállalkozás vagyunk, hanem egy csapat is. Az Egger hálás a munkatársainak, akik hozzájárulnak a cég fejlődéséhez. Vegyük figyelembe, minden a tanulóknál kezdődik.”

Optimista jövőbe tekintés

Mivel egyre kevesebb a fa, instabil a piac és nem elegendő a képzett munkaerő, ezért minden résztvevőtől elvárják a nagyobb rugalmasságot, a kreativitást a munkában. Michael Egger látja a jól felkészített csoportot a bonyolult feladatok megoldására a jövőben. „Mi egy családi vállalkozás vagyunk, ami egy különleges minta. Mi is fejlődünk, mert a világ körülöttünk változik. De lelkünkben hűek maradunk önmagunkhoz”.

Egger: Üzleti növekedés 2010/11

 • Megvalósult a cég történetében a legnagyobb forgalom 177. 100. 0000 €uro
 • Eladás növekedés minden régióban
 • Javult a kapacitáskihasználás
 • Az eredmények az időszak végére alacsonyabbak az emelkedő nyersanyag árak miatt
 • Folytatódik a stratégiai bővítés
 • A cég az új piacok fejlesztésére összpontosított, így Dél és Kelet Európában, az eurázsiai térségben
 • Beruházások a meglévő, illetve új létesítményekben
 • Az ágazat főbb kihívásainak kezelése világos stratégiával
 • Új üzem megnyitása Oroszországban
 • Új irány létrehozása az építési termékek gyártásában

Kövesd az osb lap történetét a facebookon: OSB lap
OSB lap Szolnokon


http://youtu.be/1xGUILQ3gh8

További termékeink

Másodosztályú építő minőségű fenyő-fűrészáru

RENDELÉSRE ELÉRHETŐ TERMÉK,(néhány munkanapos átfutással) ILLETVE BIZONYOS KERESZTMETSZETEK KÉSZLETRŐL IS ELÉRHETŐEK   Csomagolóipari

Gőzölt bükk szárított fűrészáru

A bükkfa alapvetően az északi-mérsékelt öv lombhullató fája. Itthon a

Akác szárított fűrészáru

Akác szárított fűrészáru   Átlagosan 30-40 méterre növő fa, törzse térgörbe erdei

Lucfenyő asztalos fűrészáru

Fűrészáru kínálatunkon belül ezen az oldalon luc alapanyagú asztalos minőségű

Luc szárított gyalult padlók

Sűrű szálú asztalos fenyő-fűrészáru Finnországból. Ezen a területen termelt lucfenyők és

Tölgy szárított fűrészáru

Magas, terebélyes koronájú lombhullató fa. Kérge sötét vagy barnásszürke. Magassága

Vörösfenyő gyalult fűrészáru

A kültéri építkezéseknél - ahol a faanyag közvetlenül, intenzíven kapcsolatba

Építő minőségű fenyő-fűrészáru

Építő minőségű fenyő-fűrészáru / szerkezeti fűrészáru   FAANYAGOKAT MÁR IMPREGNÁLVA IS KÉRHETI

FSC
Junnikkala
URSA
SECA
Hasslacher
Terrafest
PEFC
PABST

Kérj árajánlatot egy kattintással!

Kérjen személyre szabott ajánlatot és kollégáink e-mailen keresztül felveszik Önnel a kapcsolatot.
CLICK HERE - REQUEST A QUOTE!
KLICKEN SIE HIER FÜR ANGEBOT!