Loading...

5000 Szolnok, Nagysándor József út 31/D Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 16:00 Árukiadás: Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 15:30

Egger OSB lap – Németországból

Őszinteség, a megbízhatóság és a kemény munka – Fritz Egger ezekkel az alap értékekkel indította el az új vállalkozását. Az őt követői úgy értékelik, hogy ezek a pozitív emberi tulajdonságok biztosítják immár 50 éve az osztrák Egger vállalat sikerességét.

Fritz Egger 1961-ben úgy döntött, hogy eladja a fűrésztelepét, a pedig bevételt befekteti egy másik vállalkozásba – egy új anyag, a forgácslap (forgácslemez) gyártásába kezdett, ugyanis felismerte, hogy a természetes fahulladék az érték. Az első forgácslap gyártósor 1961 december 18-án, St Johann-ban megkezdte működését. Egy bizonyos pontig az Egger vállalat kizárólag Ausztria határain belül fejlődött. A helyzet akkor változott meg, amikor a vállalat élére idősebb Egger fiai Michael, Fritz és Edmund kerültek kinevezésre.

Már 1984-ben gyárat nyitottak Nagy Britanniában. Idővel, az üzemek száma 17- re, a kereskedelmi kirendeltségeké 22- re nőtt. 2011-ben a vállalat beruházásaként Oroszországban, Gagarinban megnyílt egyik modern üzemük. Fritz Egger 1961-es üzemépítő beruházása 25 ezer euróba került. Az Egger vállalat fejlesztési befektetése a 2010/2011 pénzügyi évben elérte a 167 millió eurót.

Ebben az évben is folytatódnak a beruházások, a meglévő létesítmények korszerűsítése, új laminált padlógyártó sor kialakítása, valamint a logisztikai háttér fejlesztése terén. Az Egger vállalat fejleszteni, növelni kívánja kereskedelmi kapcsolatait Kelet Európában, Oroszországban, Törökországban.

A társaság a 2010/2011-es években képes volt jelentősen javítani a termelő létesítmények kapacitás kihasználtságát. A kulcsfontosságú termékek, így a forgácslap, az MDF, az OSB lap előállítása 5,8 millió m3-ről 6,3 millió m3-re nőtt, ez 9%-os növekedés. A papírtermelés 608 millió m3 volt és lett 680 millió m3, ez 9%-os emelkedés. A laminált padló gyártás volumene 19,8 millió m3-ről 22,3 millió m3-re nőtt. Dinamikus növekedést mutat a ragasztóanyag gyártása: 317.900 tonnáról 351.000 tonnára.

Az utóbbi időszakban a vállalat árbevételi forgalma 1.478.000 euróról 1.771.000 euróra, nőtt, azaz 20%-kal növekedett. Ebből az árbevételből 6% az emelkedő árak miatt, és 14% a tényleges forgalom növekedés eredményeként jött létre. Az üzemi eredmény (EBITDA) összege 2010/2011-ben 229.000.000 euró. Ez az érték 2%-os csökkenést mutat 2009/2010 azonos időszakához képest.

OSB lap árlista Szolnokon

Egger gyártmányok

Egger-osb-lap-rakat

Egger osb lap rakat

Az Egger több mint 400 fajta terméket gyárt. A vállalat három stratégiai üzleti területen működik:

 • belső építészet, bútorok
 • OSB termékek, előre gyártott épületek
 • laminált padló gyártása

Kulcspozíciót foglalnak el a termékskálán az OSB, a forgácslap, az MDF, és 2008-tól a gyalult fűrész áruk. Az összes termék divatos, modern dekorációval van befedve.

Az Egger cég termékeit nem csak konyhák, fürdőszobák, irodák, nappalik, hálószobák szépítésére alkalmazzák, de a gyártmányok megtalálják helyüket a nyílászárók vonatkozásában, és még több más kapcsolódó területen, a lakóépületekben, és középületekben.

Az Egger művek története:

1961. Az első faforgácslap gyártó gépsoron beindul a termelés (december, Tirol)
1966. Megindul a puha forgácslapok gyártása Vergle-ben ( ma ez a világon a legnagyobb vékony forgácslap gyártó üzem)
1970. Beindul a faforgácslap termelés Unterradlberge-ben.
1978. Üzembe helyezik a sörfőzdét Unterradlberge-ben.
1982. Generációváltás az Egger vállalatnál, Edmund, Michael és Fritz színre lépnek.
1984. Hexham-ban (Nagy Britannia), felépül a forgácslap gyártó üzem, ott ez az első külföldi beruházás.
1988. Az első folyamatosan működő prés gépsor üzembe helyezése forgácslap gyártásra (Conti Roll), St. Johann-ban.
1988. Megkezdődik a RadlbergerLimonad nevezetű üdítő ital gyártása. Beindul a laminált faforgács lapok gyártása (melamin bevonatú lap).
1989. A rétegelt laminált-papír gyártó üzem rendszerbe állítása Gifhorn-ban, Németországban.
1990. A faforgácslap gyártó üzem termelésének beindítása Brilonban, Németországban.
1992. Az első levegőtisztító berendezés üzembe helyezése a St. Johanna-i fafeldolgozóban.
1994. Teljes bútor elemgyártó üzem beszerzése, üzembe helyezése Bündében, N.o-ban.
1994. Forgácslap előállító üzem beszerzése, működésének beindítása Rion de Land-ban, Franciaországban.
1995. A laminált padlógyártó üzemegység termelésének megkezdése St Johann-ban.
1995. Vékony MDF. lapok gyártásának kezdete Bevern-ben.
1998. Forgácslap gyártó üzem működésének kezdete Baroni-ban, Nagy Britanniában.
1999. Az Egger vállalat „Európai Társaság” címen belép a gyártásba Wismar-ban, N. o.-ban. Faalapú táblákat gyártó üzem rendszerbe állítása Mariemünster-ben, N. o-ban.
2000. OSB lapgyártó gépsor üzemeltetésének kezdete Wismar-ban. A forgács lap- gyártó üzem működésének beindítása Rambervill-ben, Fr. o-ban. Az Egger vállalat új irányítási rendszerre való átállása: csoport vezetői szintek, országos szintű vezetők, magas rangú üzleti vezetők kijelölése.
2005. Forgácslap gyártó üzem beindítása Oroszországban.
2006. A könnyű EUROLIGHT ® lapok gyártásának kezdete St. Johann-ban.
2007. A teljesen beborított laminált padlók (közvetlen nyomtatási technológiával) előállításának kezdete Brilonban, N. o-ban.
2008. A Radauts-i (Románia) forgácslap gyártóüzem termelésének kezdete.
2008. A cég első saját fűrészüzemének üzembe állítása Brilonban
2009. Energetikai és környezetvédelmi beruházás végrehajtása St. Johann-ban. Michael Egger Felügyelő Bizottsági taggá válik. A cégcsoport új vezetőségbe kinevezésre került: Walter Sigl (az Egger gyártó és technológiai területek irányítója). Tomas Lassing (pénzügyi és menedzsment területek irányítója).
2010. Digitális nyomtatású gépsor üzembe állítása Brilon-ban. Szegély, él gyártás kezdete a RomaPlasztik-ban, Törökországban.
2011. Forgácslap gyártó, OSB lap gyártó egység üzembe helyezése Gagarinban, Oroszországban.

Egger-osb-lapok-felhasznalasa

A fa- az olyan anyag, amely a legkülönbözőbb alkalmazási lehetőségeket biztosítja. Nem csoda, hogy az Egger vállalat mottója így hangzik: „Fából a legjobb”. A cég több mint 50 éves történetében mindig arra törekedett, hogy szélesítse termelési skáláját.

Ennek egyik példája a dekorációk, struktúrák fejlesztése az aktuális lakberendezési igényeknek megfelelően. Ide tartoznak az olyan innovatív anyagok is, mint a könnyű EUROLIGHT OSB lapok, amelyeknek a gyártását az Egger vállalat ipari méretekben elsőként kezdte meg St. Johannban. Továbbra is a figyelem központjában a szlogen: vásárlói előnyök és költségcsökkentés.

„A termékeink széleskörű elterjesztése, felhasználása érdekében- elsősorban fontosnak tartjuk a személyes kapcsolatot Az Egger vállalat megtestesíti a technológiai fejlődést és a megbízhatóságot”– állítja ezt Michael Egger, aki fivérével, Fritz Eggerrel együtt a családi vállalkozás irányítói.

2009-től a cégcsoport vezetői között találjuk Walter Sigl-t gyártás és technológiai területek irányítójaként, Thomas Lassing-ot pénzügyi és menedzsment területek irányítójaként, Ulrich Büller-t a cég piaci, kereskedelmi ügyek vezetőjeként. Immár több mint 30 éve, hogy a cég a világon vezető szerepet tölt be a minőségi termékek gyártásában. Meg kell jegyezni, hogy nemcsak minőségi árut kínálunk, de elérhető-vonzó áron is.

Környezetvédelmi szempont

Az Egger vállalat termékeinek gyártásakor visszafogottan használja ki az erdő áltat nyújtott lehetőségeket. A fenntartható erdőgazdálkodásra a cég nagy figyelmet szentel. Ezt alátámasztja az a tanúsítás – amellyel rendelkeznek – amit független európai felügyelet adott ki. (The Program for the Endersement of Forest Certification)

Zárt ciklus

A magas költségek és a nyersanyag hiánya arra ösztönzi az európai cégeket, hogy a fát minél ésszerűbben használják fel. Az Egger kialakít egy integrált gyártási rendszert a termelés minden szakaszában. Az integrált rendszer kezdődik a tömör fa kiválasztásával, megmunkálásával, és befejeződik a például az OSB raklapozásával.

A másodlagos nyersanyagok és a hulladék anyagok újra hasznosításra kerülnek, biomasszából hőenergiát állítanak elő a saját hőerőművükben. Példaként szolgáljon az Oroszországban Ivanov megyében megnyílt új üzem. Az Egger cég üzemegysége ott a gyártási folyamatban több mint 70%-ban fahulladékot hasznosít.

Értékek

Az Egger vállalat és a hozzá tartozó társaságok jelenleg 6500 munkavállalót alkalmaznak 22 országban. A cég mindig is úgy értékelte, hogy a sikerek a személyzettől függnek. Az Egger nagy figyelmet fordít a munkavállalók képzésére, a karrier lehetőségek elérésére. Az Egger eredményei minden munkatársunk sikere. „Sokan a mostani vezetők közül tanulói minőségben indították el itt karrierjüket”– mondta Walter Sigl a vállalat gyártó és technológiai területeinek irányítója, aki maga is beosztott alkalmazottként jött valamikor a céghez.

Mivel ez családi vállalkozás, a cég támogatja a családi értékeket munkatársai körében, úgy tekint a kollektívára, mint egy nagy saját csapatra, akinek egységes a vágya a fejlődésre, és a sikerre. Nekünk nemcsak üzemeink vannak modern berendezésekkel, szófogadó technikánk, de jó szakembereink is” – nyilatkozta Michael Egger. „Ugyanis nélkülük a legjobb berendezések sem hoznak nekünk sikereket. Mi nemcsak családi vállalkozás vagyunk, hanem egy csapat is. Az Egger hálás a munkatársainak, akik hozzájárulnak a cég fejlődéséhez. Vegyük figyelembe, minden a tanulóknál kezdődik.”

Optimista jövőbe tekintés

Mivel egyre kevesebb a fa, instabil a piac és nem elegendő a képzett munkaerő, ezért minden résztvevőtől elvárják a nagyobb rugalmasságot, a kreativitást a munkában. Michael Egger látja a jól felkészített csoportot a bonyolult feladatok megoldására a jövőben. „Mi egy családi vállalkozás vagyunk, ami egy különleges minta. Mi is fejlődünk, mert a világ körülöttünk változik. De lelkünkben hűek maradunk önmagunkhoz”.

Egger: Üzleti növekedés 2010/11

 • Megvalósult a cég történetében a legnagyobb forgalom 177. 100. 0000 €uro
 • Eladás növekedés minden régióban
 • Javult a kapacitáskihasználás
 • Az eredmények az időszak végére alacsonyabbak az emelkedő nyersanyag árak miatt
 • Folytatódik a stratégiai bővítés
 • A cég az új piacok fejlesztésére összpontosított, így Dél és Kelet Európában, az eurázsiai térségben
 • Beruházások a meglévő, illetve új létesítményekben
 • Az ágazat főbb kihívásainak kezelése világos stratégiával
 • Új üzem megnyitása Oroszországban
 • Új irány létrehozása az építési termékek gyártásában

Kövesd az osb lap történetét a facebookon: OSB lap
OSB lap Szolnokon


http://youtu.be/1xGUILQ3gh8

További termékeink

Tölgy szárított fűrészáru

Magas, terebélyes koronájú lombhullató fa. Kérge sötét vagy barnásszürke. Magassága

Lucfenyő asztalos fűrészáru

Fűrészáru kínálatunkon belül ezen az oldalon luc alapanyagú asztalos minőségű

Akác szárított fűrészáru

Akác szárított fűrészáru   Átlagosan 30-40 méterre növő fa, törzse térgörbe erdei

Borovi csomómentes fűrészáru

Borovi csomómentes fűrészáru 1 lap csomómentes. A borovi csomómentes szélezetlen fűrészáru

Akác termékek

Rendelésre elérhető akác termékeink: kb. ~ 2 hét átfutási idővel.  Kerítésdeszka:  -

Gőzölt bükk szárított fűrészáru

A bükkfa alapvetően az északi-mérsékelt öv lombhullató fája. Itthon a

Asztalos borovi fenyő fűrészáru Finnországból

Asztalos fenyő fűrészáru és továbbfeldolgozott termékek a Junnikkala-tól. Áraink az oldal

FSC
Junnikkala
URSA
SECA
Hasslacher
WPC
PEFC
PABST
Remmers
Rockwool

Kérj árajánlatot egy kattintással!

Kérjen személyre szabott ajánlatot és kollégáink e-mailen keresztül felveszik Önnel a kapcsolatot.
CLICK HERE - REQUEST A QUOTE!
KLICKEN SIE HIER FÜR ANGEBOT!