Fenyőből

– készült bútorok előnyei és hátrányai

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

A fenyőből készült bútorok előnyei és hátrányai

Vitathatatlan, hogy a fenyőből készült bútorok megrendíthetetlenül ott vannak a népszerűségi listák tetején. Nem hiába, hiszen számtalanszor több érvet tudunk felhozni a fenyő fűrészáruból készült bútorok mellett, mint ellene. Vágjunk is neki!

A fenyő egyaránt alkalmas irodák, lakóhelyiségek berendezésére, hiszen minden más bútoralapanyagból készült berendezési tárgyhoz, de a legtöbb tapétához és festett tárgyhoz is kiválóan passzol a maga egyszerű, elegáns megjelenésével. A semleges, lakkozás nélkül sárgás-fehéres színe miatt belesimul a környezetébe, melynek hangulatát a barnás csomók csak még egyedibbé teszik.

Fenyőből készült asztal és szék

Fenyőből készült asztal és szék

Fontos érv a fenyő mellett, hogy környezetbarát alapanyag. Mindenki tudja, hogy a fenyőnek milyen szép, természetes színe és sajátos fénye van, feldolgozva is szépen látszik a fa eredeti mintázata. A mai rohanó világunkban pedig mindennél fontosabb, hogy a természet egy kis darabja ott legyen velünk a szobánkban, irodánkban és ezt a modern bútorgyárak is egyre jobban szem előtt tartják.

Anyagi szempontból is megéri, hiszen a fenyő a többi faalapanyaghoz képest olcsóbb. Ez természetesen sokaknál szempont, hiszen miért fizetnénk sokkal többet ugyanazért a termékért, ha elérhető egy gazdaságosabb változat is? Többek között emiatt szeretik a bútorasztalosok is: olcsó, könnyen elérhető, és olyan formára alakítható, amilyenre csak szeretnénk.

Nagyon fontos ha bútort vásárolunk, hogy időtálló legyen. A fenyő bútorokkal ezt is kiküszöbölhetjük: tartós, időtálló, de emellett rugalmas, és ha esetleg a természetes színén túl gondolkoznánk, könnyen festhető. A kor egyre csak szebbé teszi, idővel egy rusztikus, tiszteletet követelő kinézetet kap, mindezt úgy, hogy közben a deformálódás veszélye nem áll fenn.

Egészségügyi szempontból kiemelendő, hogy a fenyő formaldehid kibocsátása nagyon alacsony, így otthon is bátran használható bármilyen térben – a gyerekekre sem veszélyes emiatt.

Sajnos mint mindennek, a fenyőnek is megvannak a saját hátrányai, ezek közül az első és legfontosabb a puhafa mivoltából adódik: figyelembe kell vennünk a vásárlásnál, hogy a fenyő könnyen karcolódik és az ütésnyomok is jobban meglátszanak rajta, mint a keményfából készült társaikon. Ha munkahelyeden felmerül a bútor sérülésének veszélye, vagy csak egyszerűen nem tudsz rá kellőképpen odafigyelni a mindennapokban, esetleg nehéz tárgyakat pakolnál rá, a fenyő sajnos nem a te műfajod.

Pontosan ebből adódóan több odafigyelést igényelnek, több ápolás kell a fenyőből készült bútoroknak, különben elszíneződhetnek. Ha megváltozik a bútor színe, a megjelenését is befolyásolhatja. A szín a fedőlakk fényében is különböző lehet, a túl vastag, illetve sokrétegnyi lakkozás könnyen megváltoztathatja a bútor árnyalatát.

Viszont ha egy olcsó, tartós, környezetbarát bútorra van szükséged, a fenyő mindenképp a te választásod akár otthonra, akár a munkahelyedre.

Termékek
 
Tudástár
Fal-diszitese-faval-faburkolasi-tippek

Díszítsük fával a falat!

A fal fával való dekorálása, csakúgy, mint a faburkolat, egy ...

fajatekok

Az örök játék: a fa!

A mai felgyorsult világunkban egyre több olyan tárggyal, eszközzel vagyunk ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből