Loading...

5000 Szolnok, Nagysándor József út 31/D Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 16:00 Árukiadás: Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 15:30

A fenyőből készült bútorok előnyei és hátrányai

Vitathatatlan, hogy a fenyőből készült bútorok megrendíthetetlenül ott vannak a népszerűségi listák tetején. Nem hiába, hiszen számtalanszor több érvet tudunk felhozni a fenyő fűrészáruból készült bútorok mellett, mint ellene. Vágjunk is neki!

A fenyő egyaránt alkalmas irodák, lakóhelyiségek berendezésére, hiszen minden más bútoralapanyagból készült berendezési tárgyhoz, de a legtöbb tapétához és festett tárgyhoz is kiválóan passzol a maga egyszerű, elegáns megjelenésével. A semleges, lakkozás nélkül sárgás-fehéres színe miatt belesimul a környezetébe, melynek hangulatát a barnás csomók csak még egyedibbé teszik.

Fenyőből készült asztal és szék

Fenyőből készült asztal és szék

Fontos érv a fenyő mellett, hogy környezetbarát alapanyag. Mindenki tudja, hogy a fenyőnek milyen szép, természetes színe és sajátos fénye van, feldolgozva is szépen látszik a fa eredeti mintázata. A mai rohanó világunkban pedig mindennél fontosabb, hogy a természet egy kis darabja ott legyen velünk a szobánkban, irodánkban és ezt a modern bútorgyárak is egyre jobban szem előtt tartják.

Anyagi szempontból is megéri, hiszen a fenyő a többi faalapanyaghoz képest olcsóbb. Ez természetesen sokaknál szempont, hiszen miért fizetnénk sokkal többet ugyanazért a termékért, ha elérhető egy gazdaságosabb változat is? Többek között emiatt szeretik a bútorasztalosok is: olcsó, könnyen elérhető, és olyan formára alakítható, amilyenre csak szeretnénk.

Nagyon fontos ha bútort vásárolunk, hogy időtálló legyen. A fenyő bútorokkal ezt is kiküszöbölhetjük: tartós, időtálló, de emellett rugalmas, és ha esetleg a természetes színén túl gondolkoznánk, könnyen festhető. A kor egyre csak szebbé teszi, idővel egy rusztikus, tiszteletet követelő kinézetet kap, mindezt úgy, hogy közben a deformálódás veszélye nem áll fenn.

Egészségügyi szempontból kiemelendő, hogy a fenyő formaldehid kibocsátása nagyon alacsony, így otthon is bátran használható bármilyen térben – a gyerekekre sem veszélyes emiatt.

Sajnos mint mindennek, a fenyőnek is megvannak a saját hátrányai, ezek közül az első és legfontosabb a puhafa mivoltából adódik: figyelembe kell vennünk a vásárlásnál, hogy a fenyő könnyen karcolódik és az ütésnyomok is jobban meglátszanak rajta, mint a keményfából készült társaikon. Ha munkahelyeden felmerül a bútor sérülésének veszélye, vagy csak egyszerűen nem tudsz rá kellőképpen odafigyelni a mindennapokban, esetleg nehéz tárgyakat pakolnál rá, a fenyő sajnos nem a te műfajod.

Pontosan ebből adódóan több odafigyelést igényelnek, több ápolás kell a fenyőből készült bútoroknak, különben elszíneződhetnek. Ha megváltozik a bútor színe, a megjelenését is befolyásolhatja. A szín a fedőlakk fényében is különböző lehet, a túl vastag, illetve sokrétegnyi lakkozás könnyen megváltoztathatja a bútor árnyalatát.

Viszont ha egy olcsó, tartós, környezetbarát bútorra van szükséged, a fenyő mindenképp a te választásod akár otthonra, akár a munkahelyedre.

További termékeink

Borovi csomómentes fűrészáru

Borovi csomómentes fűrészáru 1 lap csomómentes. A borovi csomómentes szélezetlen fűrészáru

Asztalos borovi fenyő fűrészáru Finnországból

Asztalos fenyő fűrészáru és továbbfeldolgozott termékek a Junnikkala-tól. Áraink az oldal

Lucfenyő asztalos fűrészáru

Fűrészáru kínálatunkon belül ezen az oldalon luc alapanyagú asztalos minőségű

Tölgy szárított fűrészáru

Magas, terebélyes koronájú lombhullató fa. Kérge sötét vagy barnásszürke. Magassága

Akác szárított fűrészáru

Akác szárított fűrészáru   Átlagosan 30-40 méterre növő fa, törzse térgörbe erdei

Gőzölt bükk szárított fűrészáru

A bükkfa alapvetően az északi-mérsékelt öv lombhullató fája. Itthon a

FSC
Junnikkala
URSA
SECA
Hasslacher
Terrafest
PEFC
PABST
Remmers

Kérj árajánlatot egy kattintással!

Kérjen személyre szabott ajánlatot és kollégáink e-mailen keresztül felveszik Önnel a kapcsolatot.
CLICK HERE - REQUEST A QUOTE!
KLICKEN SIE HIER FÜR ANGEBOT!