Név *

Cím (irányítószám) *
azt a helyet adja meg ahova az árut kell szállítani

Település *

Telefonszám *

Email cím *

Mennyiség*


Vörösfenyő

– fűrészáru

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Vörösfenyő gyalult fűrészáru

Vörösfenyő gyalult fűrészáru

A kültéri építkezéseknél – ahol a faanyag közvetlenül, intenzíven kapcsolatba kerül nedvességgel – a kontinensünkön hagyományos építőanyagnak számít a vörösfenyő. Velence óvárosa alatt is vörösfenyő oszlopok találhatóak már évszázadok óta és a budapesti Országház olykor 5m vastag betonlemez alaptestét is vörösfenyő cölöpök tartják. A Keleti Pályaudvar kedvezőtlen talajviszonyai miatt, közel 3000 db vörösfenyő cölöpöt használtak az alapozásnál, ami a mai napig is megbízhatóan viseli a hatalmas építmény súlyát.  Az épületeken kívül földmunkáknál, bányászatnál, hidak építésénél, vasúti talpfaként, hajóalkatrészként és burkolóanyagként is használják.

Vörösfenyő gyalult fűrészáru2

Vörösfenyő gyalult fűrészáru

Európa egyetlen lombhullató fenyője a vörösfenyő alkalmas stégekhez, medence köré, nedves beltéri helyekre, kerítésekhez, épületek homlokzatburkolásához és hajók alapanyagának is. A tartósságát sűrű szálszerkezetének és magas gyantatartalmának köszönheti, amik a lassú növekedés során alakulnak ki. Nyugat-Ázsia és Kelet-Európa tájain a mai napig megtalálhatóak olyan szibériai vörösfenyőből készített épületek, amik korát 500 és 1000 év közé becsülik. Lakossági felhasználásnál a kiváló méret tartósság, a csekély ápolási igény, a gyönyörű esztétika és a kiváló ár-érték arány a legfőbb szempontok. A fűrészáruk szíjácsa általában a keresztmetszet csupán 1/10-ed részét alkotják.

Vörösfenyő gyalult fűrészáru

Vörösfenyő gyalult fűrészáru

Felületkezelés nélkül is felhasználható, bár ekkor erősen szürke színűvé válik. Az UV sugárzás káros hatása ellen Remmers teraszolajjal védhetjük egyszerűen az anyagot. Ettől megőrzi eredeti színét, még víztaszítóbbá válik és nem szálkásodik.
Kültéri felhasználáshoz mindenképp ajánlunk gomba és penész elleni védelmet is (Remmers BQ-30). Beltérbe vagy ahol a fa közvetlenül érintkezik emberekkel, kizárólag az EN71/3 szabvány szerinti, úgymond „gyermek-biztos” termékeket értékesítünk!

Vörösfenyő gyalult fűrészáru

Vörösfenyő gyalult fűrészáru

A késztermékek rögzítését kizárólag saválló kötőelemekkel ajánljuk! A kivitelezésnél fontos, hogy a nedvesség minél hamarabb távozzon a faanyagról.

Készletekről érdeklődjön telefonon: +36 20 9 168 122 

Vörösfenyő gyalult fűrészáru

Vörösfenyő gyalult fűrészáru


Termékek
 
Tudástár

Hogyan spóroljunk a lambéria felrakásán?

A lambéria egy hagyományos faldíszítési mód, ami most újra a ...

Kronopol osb lap Lengyelorszag

OSB lap Lengyelországból – Kronopol

A Kronopol a Föld egyik legnagyobb és legmodernebb faanyagokat feldolgozó ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből