Loading...

5000 Szolnok, Nagysándor József út 31/D Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 16:00 Árukiadás: Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 15:30

Finnország – fakitermelés 2021-ben

2021-ben összesen 65 millió m3 rönköt termeltek ki finn erdőkből az ipar számára. Legtöbbször lucfenyő rönköt vágtak ki – minden eddiginél többet. A finn Natural Resources Institute (Luke) előzetes adatai szerint, mivel 10 millió m3 rönköt kitermeltek energiatermelés céljából is, a teljes rönk kitermelés tehát 76 millió m3-re nőtt.

A megnövekedett kereslet a faanyagok iránt a 2021-es évben a kereskedelmi fakitermelésben is megmutatkozott. Az ipari rönkfa kitermelés 7 millió köbméterrel, 12%-kal nőtt az előző évhez képest, ez 4%-kal több, mint a évi átlagos rönkfa kitermelés. az előző ötéves időszakra.

2021-ben havi szinten is új rekordok dőltek meg a rönkkitermelésben. Négy hónap alatt több mint 6 millió m3-t tett ki a rönk kitermelés, a legnagyobb mennyiséget, 7,4 millió m3-t márciusban érték el. Ez korábban soha nem lépte túl az évi 30 millió m3-es határt. Tavaly 30,3 millió m3 volt a rönkkitermelés, ami 14%-kal több, mint az előző öt év átlagában.

„Különösen magas volt a lucfenyő rönk kitermelés, 16,3 millió m3. Ez volt az első alkalom, amikor a lucfenyő rönk kitermelése meghaladta a papíripari célú fenyőkét. A lucfenyő rönk kitermelése 26%-kal haladta meg az előző évit, és 15%-kal haladta meg az előző öt év átlagát. A fenyőrönké is rekordszintű volt, 12,9 millió m3.

A cellulózfa kitermelés nem növekedett olyan gyorsan, mint a rönké, összesen 35,1 millió m3 volt a kitermelés a papíripar számára. Ez a volumen éves szinten 5%-kal nőtt, de 4%-kal maradt el az előző öt év átlagától.

A rönköket más országokból is importálják a finn ipar számára. Az előzetes becslések szerint 2021-ben összesen 12-13 millió m3 rönköt importáltak Finnországba.

„Az összes rönk kitermelés 10%-kal nőtt az előző évhez képest, 75,8 millió m3-re. A 2021-es fakitermelés a második legmagasabb volt a statisztikákban, csak valamivel több mint 2 millió m3-rel maradt el a 2018-as csúcsévtől” – mondja Jukka Torvelainen, a Luke vezető statisztikusa.

További termékeink

Asztalos borovi fenyő fűrészáru Finnországból

Asztalos fenyő fűrészáru és továbbfeldolgozott termékek a Junnikkala-tól. Áraink az oldal

Másodosztályú építő minőségű fenyő-fűrészáru

RENDELÉSRE ELÉRHETŐ TERMÉK,(néhány munkanapos átfutással) ILLETVE BIZONYOS KERESZTMETSZETEK KÉSZLETRŐL IS ELÉRHETŐEK   Csomagolóipari

Gőzölt bükk szárított fűrészáru

A bükkfa alapvetően az északi-mérsékelt öv lombhullató fája. Itthon a

Akác szárított fűrészáru

Akác szárított fűrészáru   Átlagosan 30-40 méterre növő fa, törzse térgörbe erdei

Lucfenyő asztalos fűrészáru

Fűrészáru kínálatunkon belül ezen az oldalon luc alapanyagú asztalos minőségű

Luc szárított gyalult padlók

Sűrű szálú asztalos fenyő-fűrészáru Finnországból. Ezen a területen termelt lucfenyők és

Tölgy szárított fűrészáru

Magas, terebélyes koronájú lombhullató fa. Kérge sötét vagy barnásszürke. Magassága

Vörösfenyő gyalult fűrészáru

A kültéri építkezéseknél - ahol a faanyag közvetlenül, intenzíven kapcsolatba

FSC
Junnikkala
URSA
SECA
Hasslacher
Terrafest
PEFC
PABST

Kérj árajánlatot egy kattintással!

Kérjen személyre szabott ajánlatot és kollégáink e-mailen keresztül felveszik Önnel a kapcsolatot.
CLICK HERE - REQUEST A QUOTE!
KLICKEN SIE HIER FÜR ANGEBOT!