Név *

Cím (irányítószám) *
azt a helyet adja meg ahova az árut kell szállítani

Település *

Telefonszám *

Email cím *

Mennyiség*


Ddiagonálzsalu

– vízlepergető homlokzatburkolat

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Szibériai vörösfenyő diagonálzsalu

diagonalzsalu-vizlepergeto

Szibériai vörösfenyő diagonálzsalu 26 x 144 x 5100 “C”

Ez a leírás egy igazi különlegességről a vörösfenyőből készült kültéri burkolatról szól.

Mitől egyedi ez a burkolat, miért használták már századokkal ezelőtt is ezt az anyagot, és miért fogják a jövőben is?
Ezekre a kérdésekre is választ kapsz, ha elolvasod az ismertetőnket.

VÍZLEPERGETŐS KIALAKÍTÁS
A termék feldolgozásakor az alakját úgy szabják, hogy a végső felhelyezése után minél könnyebben és gyorsabban eltávozzon róla a csapadék. Fontos szempont, hogy az illesztések is védve legyenek. A formát diagonálzsalu megnevezéssel is használják.

szines diagonalzsalu

szines diagonalzsalu

A vörösfenyő egyenes, akár 1,5 méter vastag törzsével, esetenként 40 méteres magasságával, a szibériai tajga uralkodó fája. Létezik még a hozzánk közelebbi területeken elterjedt európai rokona, mely már alkalmazkodott a barátságosabb éghajlathoz. Hazánkban egyre növelik a termőterületét, mivel értékes alapanyag, gyorsan növekszik és kevés természetes ellensége van.

ANYAG
Minél északabbról származik az alapanyag, a szálsűrűsége annál nagyobb. Az európai erdőkben növő fáknak nem kell olyan szélsőséges időjárási viszonyokat elviselniük, mint a szibériai területeken, így a szerkezetük is gyengébb. A fajsúlya kb. 700 kg/m3, kivágás után minimális a szíjács, a külső hatásoknak remekül ellenáll. Ideális magas szerkezetekhez és olyan helyekre is, ahol előre tudnivaló, hogy az anyag nagy igénybevételnek lesz kitéve, előfordulhat ütés, horzsolódás, karcolás. A már kiszáradt anyagnál előfordul, hogy egyszerre, nagy mennyiségben engedi ki a gyantát, ezt mindenképp figyelembe kell venni a felhasználáskor. A fa keménységét mutatja, hogy a nyomószilárdsága 100 Mpa körüli, összehasonlításként egyes fém zártszelvényeké nagyjából 120 Mpa.

MINŐSÉG
A megmunkált vörösfenyő termékekben elvétve akad csak fekete göcsös vagy rothadt rész, jellemzőbb az élek letörése, illetve a felületen futó repedések. Mivel az időjárásnak ilyen jól ellenáll, kültéren szinte bárhová használható. Megfelelő felületkezelés mellett az élettartama az 50 évet is meghaladja. Hivatalos minőségi besorolások szerint a nagyon tartós fafajok közé sorolható. A BS EN 350-2 szabvány, amely a tartósságot és a kezelhetőséget veszi alapul, a harmadik osztályba sorolja. A közvetlenül a talajjal való érintkezést figyelembe vevő DIN EN 355-1 szabvány szerint, a szibériai vörösfenyő a 2. osztályba sorolandó. A végtermékek felhasználhatósági minősítése a gyártó cég osztályozásától függ.

FELHASZNÁLÁS
Ezeket a falburkolatokat az erős szerkezetük és különleges alakjuk miatt nyugodtan használhatjuk az épületek külső burkolására. A gyártóüzemből kikerülve, a nedvességtartalma 16-18%-os, mely közvetlenül a levegővel érintkezve sem sokat változik. A burkolat felületkezelés hiányában idővel beszürkül, színe a selyemszürkéhez hasonlóvá válik. Ezt a folyamatot részben megelőzhetjük és visszafordíthatjuk olajbázisú kezelőanyagokkal. Ezek a faanyag pigmentjeire való hatásuk miatt nem engedik a jellemző vörös szín megváltozását, illetve lassítják ezt a folyamatot. A kezelést felrakás előtt és közvetlenül utána kell elvégezni. Ezt követően csak akkor szükséges, amennyiben veszít színéből a burkolat. A rögzítés mindig előfúrással vagy önmetsző csavarral történik. Ellenkező esetben az anyag megreped, a nagy belső feszültség miatt. Minden alkalommal rozsdamentes rögzítőelemeket kell használni. Fontos megemlíteni, hogy a felrakásnál először az alsó sort kell rögzíteni.

KÜLÖNBSÉG
A termékek alapanyagaként általában szibériai vagy európai vörösfenyőt használnak. A lényegi különbség az anyag szerkezetében, így a tartósságában lelhető fel. Az európai kevésbé sűrű szálú, színe picit sárgásabb, barnásabb, ellenben a szibériai faj keményebb, színe vörösösebb.

ELŐNYÖK
Összegezve, ha egy nagy stabilitású, jó ár-érték arányú, egyszerűen felhelyezhető, olcsón karbantartható, ellenálló anyaggal szeretnénk egy kültéri falat burkolni, akkor az egyik legjobb megoldás a vörösfenyőből készült falburkolat. Ezt a különleges megjelenésű borítás bármilyen környezetbe kiválóan illeszkedik, legyen szó a házunk udvaráról, egy tóparti üdülőről vagy akár egy hagyományos vadászházról.

SZÁLSŰRŰSÉG
Minél nagyobb egy faanyag szálsűrűsége, az annál erősebb, tartósabb, így az ebből készített termékek is jobb minőségűek.

GYANTA
Főleg a fenyőféléknél előforduló ragacsos váladék, mely a fán lévő sérült helyek védelmét szolgálja.

ÖNMETSZŐ CSAVAR
Az önmetsző vagy önfúró csavar egy munkaművelettel fúr, menetet vág és csavaroz. Így könnyedén elkerülhetjük, hogy az anyag megrepedjen, sőt, időt is spórolunk, mivel nem szükséges előfúrni a lyukakat.

homlokzatburkolat-felrakasa

diagonál homlokzatburkolat felrakása, szerelése

A diagonalzsalu m2 szélessége csappal együtt értendő!

Fafaj:Méret:Minőség:m2/csomag:Ár: bruttó Ft/m2
Lucfenyő diagonálzsalu24 x 146 x 4000 AB-VEH3,6792érdeklődni
Szibériai vörösfenyő
diagonálzsalu
26 x 146 x 5100Cérdeklődni

Termékek
 
Tudástár
osb-lapok-alkalmazasa-osb-lapok-tarolasa-osb-padlozat-osb-fal-szerelese

Hogyan tároljuk, alkalmazzuk és szereljük az OSB lapot?

Hova alkalmazzunk OSB lapot? Az OSB lap felhasználása jelentősen megnövekedett az ...

Fenyo pellet vagy kemenyfa pellet

Fenyő pellet vagy keményfa pellet?

Fenyő pellet vagy keményfa pellet? Hogy a pellet kemény- vagy fenyőből ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből