Név *

Cím (irányítószám) *
azt a helyet adja meg ahova az árut kell szállítani

Település *

Telefonszám *

Email cím *

Mennyiség*


Napraforgóhéj

– brikett

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Napraforgó brikett

napraforgohej-brikett

Napraforgóhéj brikett fűtőértéke meghaladja a ~ 20 MJ/kg.

A napraforgóhéj brikett környezetbarát fűtőanyagnak minősül, mert napraforgó héjból készül, és csak annyi szén-dioxidot termel, mint amennyit a növények az életük során megkötöttek.

Azonos mennyiségű naprafogóhéj brikett – biobrikett – lényegesen hosszabb ideig, nagyobb hatékonysággal ég és izzik, mint a tűzifa – környezetkímélő, mivel CO2 semleges. Ez nem azt jelenti, hogy elégéskor nem szabadul fel CO2, hanem azt, hogy elégésekor csakis annyi Co2 kerül a levegőbe, amennyit a növény élete során lekötött. Más tüzelőanyagokhoz képest jelentéktelen mennyiségű hamu (0,3-1,5% ) marad az elégetése után.

Napraforgóhéj brikett

Napraforgóhéj brikett

Általános jellemzés:
Brikettnek nevezzük a 40 mm vagy ennél nagyobb átmérőjű kör, négyszög, sokszög vagy egyéb profilú tömörítvényeket, melyeket mező- és erdőgazdasági melléktermékből állítanak elé. Naprafogóhéj brikettet hidraulikus, dugattyús, és csigás préseken gyártanak. Legjellemzőbb általános tulajdonságai: természetes alapanyagokból (faporok, faforgács, energianád, enegiafű, mező- és erdőgazdasági melléktermékek) készül, idegen kötőanyagot nem tartalmaz, nedvességtartalma kicsi (10% körül), ezért könnyebben és jobb hatásfokkal ég, mint a hagyományos tűzifa. Fűtőértéke 17-20 MJ/kg (a tűzifáé 13-14 MJ/kg, a gázé pedig 34-36 MJ/m3, tehát 2 kg naprafogóhéj brikett fűtőértéke 1 m3 gáz fűtőértékével ér fel), hamutartalma kicsi, hamuja környezetbarát, a kiskertek trágyázásához alkalmazható! Sűrűsége 1000-1400 kg/m3.

Használata cserépkályhában:
A fához hasonló módon kell a naprafogóhéj brikettet használni, de a tűztérbe egyszerre a fánál megszokott mennyiség 1/3-át célszerű betölteni. Ellenkező esetben a cserépkályha felmelegedése túl gyors és a túlhevítés is előfordulhat. A cserépkályha ajtaját illetve levegőcsappantyút csak a brikett teljes elszenesedése után szabad elzárni, akkor, amikor a brikettből képződött faszén alig látható kékes lánggal izzik.

Vegyes tüzelésű egyaknás kiskazán:
A tűztér 1/3-1/2-es töltöttsége mellett érhetjük el a legjobb tüzelési hatásfokot. A naprafogóhéj brikettet felül kell meggyújtani, és kezdetben felső levegőadással kell a természetes huzatot növelni. A levegő elállításához a huzatszabályzót úgy kell beállítani, hogy az égési levegő mennyiségét a túl gyors égés elkerülése céljából csökkenteni kell, de teljesen elzárni soha nem szabad. A felső levegő-bevezetés akkor szüntethető meg, ha a brikett a tűztérben teljesen átizzott, a fagázok képződése befejeződött, a brikett maradvány mint faszén ég. Egy töltés mintegy 3-5 óra alatt ég ki. Ismételt tűzrakás az előző töltet teljes kiégése után az előbb leírtak szerint történhet. Izzó brikettre újabb brikett berakása füstölést és a hatásfok romlását eredményezheti.

Naprafogóhéj brikett adatok:
Fűtőérték: 19-20 MJ/kg
Hamutartalom : 2-3%
Nedvesség: 3-4 %
Mérete: 34 x 22 x 17 cm

A TERMÉK NEM ELÉRHETŐ!

További brikett típusainkról érdeklődjön:
Kárpáti Zoltán
KeményFaBrikett szakértő
+36 30 577 3866

 

 


Termékek
 
Tudástár
Osb lap története

OSB lap gyártási folyamata

A termék előállításának kezdete az 1940-es évekre tehető, amikor a ...

Glunz-Agepan-osb-lapok

OSB lapok Németországból – Gluncz Agepan

Amennyiben építkezel, felújítasz, vagy átalakítást végzel, és szükséged van egy ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből