Név *

Cím (irányítószám) *
azt a helyet adja meg ahova az árut kell szállítani

Település *

Telefonszám *

Email cím *

Mennyiség*


Impregnált léc

– telített léc, mártott léc, bramac léc, normál léc, rigli, stafni

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Impregnált léc, telített léc

impregnalt-lec-telitett-lec

impregnálás-telítésA lucfenyő impregnált lécnek a színe zöld, a telítés, impregnálás miatt. A telítés során a lécekbe nagy nyomással belefecskendeznek egy KORASIT nevezetű telítő anyagot. Ebbe az anyagba kevernek még rovar és gombaölő szereket is. Ezt az eljárást azért alkalmazzák, mert a fa igen gyúlékony, és ezzel el tudják érni, hogy lassabban kapjon lángra a faanyag.

Mostani rendeletek alapján a hatóságok ezzel az anyaggal kezelt faanyagot fogadják el tetők beépítésekor.

Felhasználható fateraszokhoz, kerti bútorokhoz, kertdíszítő elemekhez, kerítésekhez, kapukhoz, játszóterek építéséhez, gyerekjátékokhoz, kerti faházakhoz.

Impregnált léc vastagsága: 23, 28 mm
Impregnált léc szélessége: 48 mm
Impregnált léc hosszúsága: 4000 mm
Impregnált léc minősége: építőipari

Miben különbözik a mártott léc a nyomás alatt impregnált léctől?

A mártott léc kezelését általában fatelepen végzik egy erre kialakított áztatókádban. A lécet vékony keresztlécek közé rakják, spaniferrel összefogatják, hogy az áztatás során egyben bele tudják rakni az áztatókádba. A kádban lévő vízbe megfelelő arányban vegyszert kevernek és ebbe a vízbe áztatják megfelelő ideig a lécet. Ez lehet 1, 2, 3 óra is. Attól függ (előírás szerint) mennyi idő alatt veszi fel az impregnáló szert a léc. Megfelelő idő elteltével kiveszik a kádból a lécet. A lécen az impregnáló szer egy felületi bevonatot képez. Ezzel az eljárással kezelt lécet nevezzük mártott lécnek.

A nyomás alatt impregnált lécet egy erre kifejlesztett kamrában (autokláv) végzik aminek az időtartalma és az impregnált anyag mennyisége is szabályozva van. Ez egy zárt egység ami semmilyen emberi beavatkozást nem igényel. A nyomás alatti impregnált léc szerkezetébe mélyen beszívódik, tehát nem csak felületi bevonatot képez.

KORAZIT impregnálószer

Modern, komplett, nehézfémektől mentes gyorsan és erősen ható és kötődő favédő szer a DIN 68800-3 norma szerinti felhasználásokra, a fakárosító gombák és rovarok elleni megelőzés céljából, 1 – 3 veszélyességi osztályokban, időszakos védelem a penész és a kékesedés ellen. Vizsgálati határozat: Iv,P; W.

A következő fa részeknél alkalmazható:

  • Belső felületeken, mint pl. szarufák, egyéb mennyezeti és falelemek,
  • Vizes helyiségekben, mint pl. zuhanyzók, fürdők,
  • Kültéren, ahol a fa közvetlenül az időjárás viszontagságainak van kitéve, mint pl. a szarufa végei, falburkolatok, homlokzati burkolatok, héjalások.

Rövid hatóidő

A kezelést követő egy óra múlva a favédő szer már kifejti hatását. A hatóanyagok beszívódnak a fába. Így a rendeltetésszerű használat esetén nincs sem egészség-, sem környezetkárosító hatás, ugyanakkor a fa tartósan védetté válik.
„Just-in-time”- gyártás, nagyfokú rugalmasság, hosszú idejű értékmegőrzés.

A hatóanyag

Polimer betain (didecylpolyoxietil-ammóniumborát, műszaki) abba a hatóanyagcsaládba tartozik, melyeket a fertőtlenítőszereknél már évek óta alkalmaznak. Ezzel sterilizálják pl. a műtő-helyiségeket – ami rendkívül érzékeny alkalmazási terület, ahol a megbízhatóság és nagy hatékonyság, valamint a toxikológiai megfelelőség elengedhetetlen.

Alkalmazási korlátok – ne használja:

  • ha az impregnált léc rendeltetése szerint közvetlen kapcsolatba kerül élelmiszerekkel vagy egyéb állateledelekkel
  • ha az impregnált léc tartózkodási helyiségekben vagy a hozzájuk kapcsolódó mellékhelyiségekben nagy felületen (felületi vagy térfogati viszonyokat figyelembe véve egyenlő, vagy nagyobb, mint 0,2 m2 /m3) lesz alkalmazva, tegyük fel a kezelt fa fedi le ezeket a helyiségeket
  • ha az  impregnált léc nagy felületen egyéb helyiségekben alkalmazzák, amennyiben a nagy felületen történő alkalmazást építéstechnikailag elkerülhetetlennek minősítették.

Az ellenőrző színek kimosódása miatt a látható felületek elszíneződhetnek. Ennek elkerülése érdekében alkalmazzon megfelelő védelmet, pl. burkolatot. A favédő szer biocid hatóanyagot tartalmaz a tartó és merevítő fa építőelemek megelőző védelmére a fát károsító gombák és rovarok ellen. Csak ott alkalmazza, ahol a fa építési részek védelmére valóban szükség van. A nem megfelelő alkalmazás egészség- és környezetkárosodáshoz vezethet.


Termékek
 
Tudástár
Kronopol osb lap Lengyelorszag

OSB lap Lengyelországból – Kronopol

A Kronopol a Föld egyik legnagyobb és legmodernebb faanyagokat feldolgozó ...

Fenyőpadlózás – hajópadlózás. Csináld magad!

A hajópadló lerakása nem nehéz munka, ha tudja, hogy mit ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből