Név *

Cím (irányítószám) *
azt a helyet adja meg ahova az árut kell szállítani

Település *

Telefonszám *

Email cím *

Mennyiség*


Fabrikett

– használata

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Hogyan használjuk a fabrikettet

Hogyan használjuk a fabrikettet

Hogyan használjuk a fabrikettet

A fabrikettnek csak annyi a titka, hogy megtanuljuk megfelelően használni. Fontos az is, hogy kísérletezgessünk vele, hiszen minden fűtőeszköz máshogy működik.

Nagy előnye a brikettnek, hogy nem szükséges kiszárítani, hiszen tüzelésre készen kerül forgalomba.

Visszajelzések szerint kandallóban és cserépkályhában tudja a legjobb hatását kifejteni, de használható minden olyan fűtőberendezésben, ahol fát lehet égetni.

A begyújtást minden tüzelőberendezés esetében kisebb és kevesebb darabokkal kezdjük, és maximum a feléig szabad megtöltenünk tűzteret. Ez több dolog miatt fontos: először is, a brikett sokkal tömörebb a tűzifánál, és a fűtőértéke is magas (17-18 MJ/kg).

Ha sok brikettet égetünk egyszerre, hamarabb tönkremehet a fűtőberendezés. Azt is számításba kell venni, hogy a sűrűsége miatt kicsit tovább tart begyújtani, mint a fát.

Másodszor, a brikett nem ég, hanem izzik, és izzás közben változhat a mérete, általában terjeszkedik.

Érdemes fa alapú léceket begyújtónak használni. Háromszög alakban helyezzük a léceket a fűtőtestbe, gyújtsuk be, majd arra tegyük rá a brikettet. De az erre kifejlesztett kocka alakú bejgyújtóst is alkalmazhatjuk, azt pedig meggyújtás után kell a brikettre tenni.

Ha meggyulladt, fokozatosan pakoljuk rá a többi brikettet. Amint lángra kap, nagyobb szellőzést kell biztosítani – átizzás után pedig csökkenteni a szellőzést. Amint elkezdett izzani, próbájuk meg minél tovább fenntartani ezt az állapotot, hiszen így képes a legtöbb hőt leadni.

A brikettnek hosszú ideig tart a hatása, és csak akkor szükséges újat betenni, ha az már majdnem elégett. Nagyon kevés hamut hagy maga után, kormot pedig egyáltalán nem, ami jó nekünk is, és a környezetünknek is.

Rendeld meg házhozszállítással a

keményFaBrikettet itt <


Termékek
 
Tudástár
szortírozási irányelv - minősítés, lambéria, hajópadló

Minősítések – lambéria, hajópadló, KVH gerenda

A fenyő alapú anyagból gyártott termékeket minden esetben minősítik. Az ...

Pergola-keszitese

Pergola készítése

Cikkünkben a pergola építés lépéseivel és a hozzá szükséges tudnivalókkal ismerkedhetsz ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből