Név *

Cím (irányítószám) *
azt a helyet adja meg ahova az árut kell szállítani

Település *

Telefonszám *

Email cím *

Mennyiség*


Hajópadló

– fózolt borovi

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Fózolt hajópadló boroviból

Hajópadló borovi fózolt kép

Borovi-fozolt-hajopadloBorovi fózolt hajópadló felhasználása

A borovi fózolt hajópadlót leggyakrabban előtetők, faházak, garázsok és egyéb más külső-belső burkolataként használjuk. Színe barnás, és csiszolt felülettel van már ellátva. Azonnal festhető. A fózolt hajópadló alja ki van könnyítve (marva), a teknősödés csavarodás ellen. Fózolt hajópadlót boroviból csapadékos időjárás esetén ne kezdjük el felrakni, mert megázhat és bekékülhet. Javaslom a külső helyen történő felrakás előtt favédő szer használatát, elsősorban vizes bázisú festéket!

Borovi fózolt hajópadló vastagsága: 19 mm
Borovi fózolt hajópadló szélessége: 146 mm (csappal együtt mérve)
Borovi fózolt hajópadló hosszúság: 4200 mm
Borovi fózolt hajópadló minősége: AB
Borovi fózolt hajópadló gyártója: Németország

A borovi fózolt hajópadló m2 szélessége csappal együtt értendő!

(KN) = könnyítés nékül = a hajópadló alja nincs kikönnyítve

Fafaj:Méret:Minőség:m2/csomag:Ár: bruttó Ft/m2
Borovi fózolt hajópadló (szibériai alapanyag)19 x 146 x 4000AB2,926.100.-Ft/m2
Borovi gyalult padló40 x 146 x 4000AB1,12kérdezni

Használjon hajópadló felrakásához szárított méretpontos lécet.

Miben különbözik az AB, a B és a C minőségű borovi fózolt hajópadló?

Minden hajópadló gyártó rendelkezik minőségi leírással (szortírozási irányelv). Ezek eltérnek/eltérhetnek egymástól. Általában a Nyugat Európai gyártók (Ausztria, Csehország, Németország) egy minőségi szabványt alkalmaznak. Itt megtalálhatóak az AB B és C minőségek. A magyar és a Keleti országokban gyártott hajópadló más minősítés alá esik. Előfordul, hogy csak két minőségi osztályt szortíroznak A-t és B-t. Tudnunk kell, ilyenkor a B minőség megegyezik a Nyugat Európában gyártott C minőséggel! Létezik olyan magyar illetve Kelet Európai gyártó aki nem is minősíti a hajópadlót. Javaslom ilyen hajópadlót ne vásároljon mert bizonytalan a minősége. Járó hajópadló nedvességtartalma 9 +- 2 %, alacsonyabb mint a többi burkolásra szánt hajópadlónak. Ennek az az oka, hogy a szobákban a páratartalom alacsonyabb mint a kinti helyeken (fűtés miatt is), ezért a magasabb nedvességtartalommal rendelkező hajópadlók összeszáradnak.

Az AB minőségű hajópadlót gyártják, erre a termékre fókuszálnak a gyártók. B vagy C minőségű hajópadlót nem lehet gyártani, az AB minőségből képződik. Ezeknél a képződő hajópadlóknál is vannak azonban minőségi követelmények amik eltérnek a gyártóknál. Fontos, hogy a B és C minőségű hajópadlót nem mindig lehet pótolni!

Miben tér el az AB minőség a B minőségű hajópadlótól?

Csomók, gyantatáskák, belek, repedések nagysága, megmunkálási hibák, elszíneződés. Az AB minőségű hajópadlónál a csomók nagysága max 40 mm lehet, kis mérető élhibák megengedettek abban az esetben, ha ezt az összeillesztés után a nút illetve a csap eltakarja. Gyantatáskák megengedettek 2 db / hajópadló. Bél megengedett a hajópadló hosszának a feléig. Repedések max 2 db, szélessége 1 mm. Végrepedések a hajópadló szélességével megegyező hosszig megengedett. Elszíneződés vagyis kékülés elsősorban erdeifenyő (borovi) hajópadlóknál fordul elő a rossz szárítási folyamat miatt. B és C  minőségű járó hajópadlót nem ajánlom burkolási célra!

Mitől lesz a hajópadló B vagy C minőségű?

A szortírozási irányelv, vagyis a minőségi leírás alapján dől el, hogy a hajópadló B vagy C minőségű. Ez a minőségi szabvány az általunk forgalmazott VEH szabvány, ami a válogatás alapjául szolgál. A C minőségbe minden megengedett csak az alapanyag minősége szabhat határt.

Borovi járó hajópadló minőségi kategóriái:
Hasslacher: A-VEH, B-VEH, C
Hasslacher: AB-VEH, B-sort, C
Hasslacher: AB-US, C
Seca: AB-VEH, C
Egyéb gyártók: AB, B, BC, C


Termékek
 
Tudástár

Mi az FSC?

Mi az FSC? A Forest Stewardship Council, magyarul Erdő Gondnoksági Tanács, ...

Az OSB lapot gyorsan növő, kis termetű fából készítik.

OSB lap

Az OSB lapot gyorsan növő, kis termetű fából készítik. Amerika ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből