Név *

Cím (irányítószám) *
azt a helyet adja meg ahova az árut kell szállítani

Település *

Telefonszám *

Email cím *

Mennyiség*


Hajópadló

– fózolt borovi

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Fózolt hajópadló boroviból

Hajópadló borovi fózolt kép

Borovi-fozolt-hajopadloBorovi fózolt hajópadló felhasználása

A borovi fózolt hajópadlót leggyakrabban előtetők, faházak, garázsok és egyéb más külső-belső burkolataként használjuk. Színe barnás, és csiszolt felülettel van már ellátva. Azonnal festhető. A fózolt hajópadló alja ki van könnyítve (marva), a teknősödés csavarodás ellen. Fózolt hajópadlót boroviból csapadékos időjárás esetén ne kezdjük el felrakni, mert megázhat és bekékülhet. Javaslom a külső helyen történő felrakás előtt favédő szer használatát, elsősorban vizes bázisú festéket!

Borovi fózolt hajópadló vastagsága: 19 mm
Borovi fózolt hajópadló szélessége: 146 mm (csappal együtt mérve)
Borovi fózolt hajópadló hosszúság: 4200 mm
Borovi fózolt hajópadló minősége: AB
Borovi fózolt hajópadló gyártója: Németország

A borovi fózolt hajópadló m2 szélessége csappal együtt értendő!

(KN) = könnyítés nékül = a hajópadló alja nincs kikönnyítve

Fafaj:Méret:Minőség:m2/csomag:Ár: bruttó Ft/m2
Borovi fózolt hajópadló (szibériai alapanyag)19 x 146 x 4000AB2,924.700.-Ft/m2
Borovi gyalult deszka18 x 146 x 4000C2,336beszerzés alatt
Borovi gyalult padló40 x 146 x 4000AB1,127.900.-Ft/m2

Használjon hajópadló felrakásához szárított méretpontos lécet.

Miben különbözik az AB, a B és a C minőségű borovi fózolt hajópadló?

Minden hajópadló gyártó rendelkezik minőségi leírással (szortírozási irányelv). Ezek eltérnek/eltérhetnek egymástól. Általában a Nyugat Európai gyártók (Ausztria, Csehország, Németország) egy minőségi szabványt alkalmaznak. Itt megtalálhatóak az AB B és C minőségek. A magyar és a Keleti országokban gyártott hajópadló más minősítés alá esik. Előfordul, hogy csak két minőségi osztályt szortíroznak A-t és B-t. Tudnunk kell, ilyenkor a B minőség megegyezik a Nyugat Európában gyártott C minőséggel! Létezik olyan magyar illetve Kelet Európai gyártó aki nem is minősíti a hajópadlót. Javaslom ilyen hajópadlót ne vásároljon mert bizonytalan a minősége. Járó hajópadló nedvességtartalma 9 +- 2 %, alacsonyabb mint a többi burkolásra szánt hajópadlónak. Ennek az az oka, hogy a szobákban a páratartalom alacsonyabb mint a kinti helyeken (fűtés miatt is), ezért a magasabb nedvességtartalommal rendelkező hajópadlók összeszáradnak.

Az AB minőségű hajópadlót gyártják, erre a termékre fókuszálnak a gyártók. B vagy C minőségű hajópadlót nem lehet gyártani, az AB minőségből képződik. Ezeknél a képződő hajópadlóknál is vannak azonban minőségi követelmények amik eltérnek a gyártóknál. Fontos, hogy a B és C minőségű hajópadlót nem mindig lehet pótolni!

Miben tér el az AB minőség a B minőségű hajópadlótól?

Csomók, gyantatáskák, belek, repedések nagysága, megmunkálási hibák, elszíneződés. Az AB minőségű hajópadlónál a csomók nagysága max 40 mm lehet, kis mérető élhibák megengedettek abban az esetben, ha ezt az összeillesztés után a nút illetve a csap eltakarja. Gyantatáskák megengedettek 2 db / hajópadló. Bél megengedett a hajópadló hosszának a feléig. Repedések max 2 db, szélessége 1 mm. Végrepedések a hajópadló szélességével megegyező hosszig megengedett. Elszíneződés vagyis kékülés elsősorban erdeifenyő (borovi) hajópadlóknál fordul elő a rossz szárítási folyamat miatt. B és C  minőségű járó hajópadlót nem ajánlom burkolási célra!

Mitől lesz a hajópadló B vagy C minőségű?

A szortírozási irányelv, vagyis a minőségi leírás alapján dől el, hogy a hajópadló B vagy C minőségű. Ez a minőségi szabvány az általunk forgalmazott VEH szabvány, ami a válogatás alapjául szolgál. A C minőségbe minden megengedett csak az alapanyag minősége szabhat határt.

Borovi járó hajópadló minőségi kategóriái:
Hasslacher: A-VEH, B-VEH, C
Hasslacher: AB-VEH, B-sort, C
Hasslacher: AB-US, C
Seca: AB-VEH, C
Egyéb gyártók: AB, B, BC, C


Termékek
 
Tudástár
fajatekok

Az örök játék: a fa!

A mai felgyorsult világunkban egyre több olyan tárggyal, eszközzel vagyunk ...

Hogyan készíts vidám, festett fakanalakat?

Egyszerűen: vegyél elő néhány fakanalat, a lakkozottakat csiszold le csiszolópapírral, ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből