Loading...

5000 Szolnok, Nagysándor József út 31/D Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 16:00 Árukiadás: Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 15:30

Stég

Ugye Ön is egyetért azzal, hogy a vízpart adta lehetőségeket leginkább egy remek stéggel lehet megfelelően kihasználni? Ahány vízpart, annyi elképzelés, annyi ötlet merülhet fel egy stég építésével kapcsolatban. Ha készíteni szeretne egyet, esetleg a már meglévő felújításra vagy bővítésre szorul, van az Ön számára néhány hasznos tanácsunk.
A stégek tartószerkezetét általában zártszelvényekből vagy más vasanyagból készítik. Ezek biztosítják a kellően tartós és szilárd alapot a burkolatnak. A járó felülethez többféle alapanyag közül is válogathatunk. A fenyőtől kezdve a lombos keményfa anyagon keresztül a WPC burkolatig nagyon sok megoldás létezik. Ebben a cikkben az egyik legjobb ár-érték arányú terméket, a vörösfenyő burkolatot mutatjuk be.

Kezdjük az alapoktól! Kezdetleges és olcsó megoldás, ha sima natúr lucfenyőből készítjük el a felületet. Ez inkább csak a tartó funkciót látja el, esztétikailag nem képvisel túl magas színvonalat. Szinte mindig nedvesen kerül beépítésre a faanyag, így a repedés, csavarodás elkerülhetetlen. A felületkezelése is nehézkes, mivel a magas nedvességtartalom miatt nem tudnak jól beszívódni a favédő anyagok.
A következő szint, amikor a fenyő anyag már műszárított, gyalult kivitelű. Ez már kevésbé hajlamos a vetemedésre, a végek repedése is minimális. A kész burkolat már látványosabb, de ez sem időtálló megoldás.
Ha hosszabb távra tervezzük a stégünket, akkor mindenképp egy ellenálló alapanyag szükséges. Erre a felhasználásra leginkább a vörösfenyő ajánlott. A sűrű szálszerkezet, a viszonylag nagy gyantatartalom és a magas csersav szint miatt a burkolat élettartama többszöröse a fent említetteknek. Emellett a megjelenése impozáns, a burkolat könnyedén illeszkedik a vízparti környezethez. Létezik bordázott felületű és sima változat is. Általában az északi területekről, különösen a Szibériából származó alapanyagot részesítjük előnyben. Ennek oka, hogy a szálsűrűség magasabb, a göcsök apróbbak és a tartóssága nagyobb, mint az Európából származó vörösfenyőé. A magas csersav tartalom miatt a rovarok és gombák megjelenése is ritka. Az anyag mindenképp műszárított legyen, mivel a friss vágású faanyag a száradáskor szinte mindig vetemedik, reped!

Stég tartószerkezet

Stég tartószerkezet

Ahhoz, hogy évekig gyönyörködhessünk a stégben nagyon fontos a rendszeres és szakszerű felületkezelés. Ehhez elengedhetetlen a minőségi kezelőanyagok profi használata. Fontos kiemelni, hogy a stégek, kültéri teraszburkolatok és a kerítések a legkevésbé védettek az időjárástól. Legyen az víz, hó vagy a nap káros UV sugárzása.
Kifejezetten kültéri járó felületek kezelésére a Remmers cég kültéri teraszolajait használjuk. Ez a rendszer meghatározott rétegrenddel épül fel. Az ápoló olaj mellett, a biocidos gomba- és rovar elleni alapozó, illetve a deszkák végeire való bütüvédő is ennek a része. Azt tényként kell kezelni, hogy ez a faburkolat nem mérettartó szerkezetnek minősül, ezért a vastaglazúrok és lakkok rövid időn belül leválnak a felületről. Az olaj ehhez képest mélyen beszívódik a fába, így védi az UV sugárzás ellen, és megakadályozza a felület beszürkülését. A pórusokat tömíti, ezért vízlepergető hatása is van, illetve a felszín sem fog szálkásodni.
Szolnokon az Alföldfánál a burkolat akár készen, méretre vágva és felületkezelve is beszerezhető.
Cégünknek és ügyfeleinknek is érdeke, hogy a burkolat szakszerű kezelést kapjon. Ez szavatolja a tartósságot és az ízléses megjelenést.
Teljesen egyedi színekben is kérhető, így mindenki a saját stílusának megfelelőt tud választani.
További tájékoztatást telefonon vagy személyesen tudunk adni.
Osztás Roland Telepvezető +36 20 9 168 122
Kárpáti Zoltán Értékesítő   +36 30 577 3688

Stég fából

Stég fából

Stég vörösfenyőből

Stég vörösfenyőből

Stég vízparton

Stég vízparton

További termékeink

Akác termékek

Rendelésre elérhető akác termékeink: kb. ~ 2 hét átfutási idővel.  Kerítésdeszka:  -

Gőzölt bükk szárított fűrészáru

A bükkfa alapvetően az északi-mérsékelt öv lombhullató fája. Itthon a

Asztalos borovi fenyő fűrészáru Finnországból

Asztalos fenyő fűrészáru és továbbfeldolgozott termékek a Junnikkala-tól. Áraink az oldal

Tölgy szárított fűrészáru

Magas, terebélyes koronájú lombhullató fa. Kérge sötét vagy barnásszürke. Magassága

Lucfenyő asztalos fűrészáru

Fűrészáru kínálatunkon belül ezen az oldalon luc alapanyagú asztalos minőségű

Borovi csomómentes fűrészáru

Borovi csomómentes fűrészáru 1 lap csomómentes. A borovi csomómentes szélezetlen fűrészáru

Akác szárított fűrészáru

Akác szárított fűrészáru   Átlagosan 30-40 méterre növő fa, törzse térgörbe erdei

FSC
Junnikkala
URSA
SECA
Hasslacher
WPC
PEFC
PABST
Remmers
Rockwool

Kérj árajánlatot egy kattintással!

Kérjen személyre szabott ajánlatot és kollégáink e-mailen keresztül felveszik Önnel a kapcsolatot.
CLICK HERE - REQUEST A QUOTE!
KLICKEN SIE HIER FÜR ANGEBOT!