stég

– vörösfenyőből

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Stég

Steg

Stég

Ugye Ön is egyetért azzal, hogy a vízpart adta lehetőségeket leginkább egy remek stéggel lehet megfelelően kihasználni? Ahány vízpart, annyi elképzelés, annyi ötlet merülhet fel egy stég építésével kapcsolatban. Ha készíteni szeretne egyet, esetleg a már meglévő felújításra vagy bővítésre szorul, van az Ön számára néhány hasznos tanácsunk.

A stégek tartószerkezetét általában zártszelvényekből vagy más vasanyagból készítik. Ezek biztosítják a kellően tartós és szilárd alapot a burkolatnak. A járó felülethez többféle alapanyag közül is válogathatunk. A fenyőtől kezdve a lombos keményfa anyagon keresztül a WPC burkolatig nagyon sok megoldás létezik. Ebben a cikkben az egyik legjobb ár-érték arányú terméket, a vörösfenyő burkolatot mutatjuk be.

Stég vázszerkezet

Stég vázszerkezet

Kezdjük az alapoktól! Kezdetleges és olcsó megoldás, ha sima natúr lucfenyőből készítjük el a felületet. Ez inkább csak a tartó funkciót látja el, esztétikailag nem képvisel túl magas színvonalat. Szinte mindig nedvesen kerül beépítésre a faanyag, így a repedés, csavarodás elkerülhetetlen. A felületkezelése is nehézkes, mivel a magas nedvességtartalom miatt nem tudnak jól beszívódni a favédő anyagok.

A következő szint, amikor a fenyő anyag már műszárított, gyalult kivitelű. Ez már kevésbé hajlamos a vetemedésre, a végek repedése is minimális. A kész burkolat már látványosabb, de ez sem időtálló megoldás.
Ha hosszabb távra tervezzük a stégünket, akkor mindenképp egy ellenálló alapanyag szükséges. Erre a felhasználásra leginkább a vörösfenyő ajánlott. A sűrű szálszerkezet, a viszonylag nagy gyantatartalom és a magas csersav szint miatt a burkolat élettartama többszöröse a fent említetteknek. Emellett a megjelenése impozáns, a burkolat könnyedén illeszkedik a vízparti környezethez. Létezik bordázott felületű és sima változat is. Általában az északi területekről, különösen a Szibériából származó alapanyagot részesítjük előnyben. Ennek oka, hogy a szálsűrűség magasabb, a göcsök apróbbak és a tartóssága nagyobb, mint az Európából származó vörösfenyőé. A magas csersav tartalom miatt a rovarok és gombák megjelenése is ritka. Az anyag mindenképp műszárított legyen, mivel a friss vágású faanyag a száradáskor szinte mindig vetemedik, reped!

Stég tartószerkezet

Stég tartószerkezet

Ahhoz, hogy évekig gyönyörködhessünk a stégben nagyon fontos a rendszeres és szakszerű felületkezelés. Ehhez elengedhetetlen a minőségi kezelőanyagok profi használata. Fontos kiemelni, hogy a stégek, kültéri teraszburkolatok és a kerítések a legkevésbé védettek az időjárástól. Legyen az víz, hó vagy a nap káros UV sugárzása.

Kifejezetten kültéri járó felületek kezelésére a Remmers cég kültéri teraszolajait használjuk. Ez a rendszer meghatározott rétegrenddel épül fel. Az ápoló olaj mellett, a biocidos gomba- és rovar elleni alapozó, illetve a deszkák végeire való bütüvédő is ennek a része. Azt tényként kell kezelni, hogy ez a faburkolat nem mérettartó szerkezetnek minősül, ezért a vastaglazúrok és lakkok rövid időn belül leválnak a felületről. Az olaj ehhez képest mélyen beszívódik a fába, így védi az UV sugárzás ellen, és megakadályozza a felület beszürkülését. A pórusokat tömíti, ezért vízlepergető hatása is van, illetve a felszín sem fog szálkásodni.

Szolnokon az Alföldfánál a burkolat akár készen, méretre vágva és felületkezelve is beszerezhető.
Cégünknek és ügyfeleinknek is érdeke, hogy a burkolat szakszerű kezelést kapjon. Ez szavatolja a tartósságot és az ízléses megjelenést.
Teljesen egyedi színekben is kérhető, így mindenki a saját stílusának megfelelőt tud választani.

További tájékoztatást telefonon vagy személyesen tudunk adni.
Osztás Roland Telepvezető +36 20 9 168 122
Kárpáti Zoltán Értékesítő   +36 30 577 3688

Stég fából

Stég fából

Stég vörösfenyőből

Stég vörösfenyőből

Stég vízparton

Stég vízparton

 

Termékek
 
Tudástár
fenyofelek_erdo

Néhány fenyőféléről

A fenyőfélék a tűlevelűek csoportjába tartoznak, amelyeknek több mint 100 ...

Fenyőpadlózás – hajópadlózás. Csináld magad!

A hajópadló lerakása nem nehéz munka, ha tudja, hogy mit ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből