Otthonos és természetes

– hajópadló

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Otthonos és természetes – hajópadló

Otthonos és természetes – hajópadló

A természetes anyagok használata manapság reneszánszát éli a lakberendezésben, egyre több otthonba költözik újra illatos fenyő hajópadló.
Elévülhetetlen érdeme, hogy melegburkolat, vele komfortosabb lesz az otthonunk. Elegáns, esztétikus megjelenést sugároz. Minden egyes padló egyedi megjelenésű lesz, hiszen nincs két egyforma szál. Elsősorban nappaliba és hálószobába való burkolat és bár egyre népszerűbb fürdőszobákban és konyhákban is, nedvesebb és nehezebben tisztán tartható helyiségekbe nem ajánljuk. Jó hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.
Érdemes figyelembe venni, hogy a hajópadlók puha fenyőfából készülnek, sérülékenyebbek, mint keményfa padlók. Ezért csak kevésbé igénybevett helyiségek burkolására alkalmasak, pl. hálószoba, kímélten használt nappali, stb. Hogy hosszabb ideig marad-e szép, természetesen az a kezelésétől, ápolásától is nagyban függ.
Az idő múlásával szép és érett patinás lesz a felülete, amit csiszolással, lakkozással teljesen újjá varázsolhatunk. Ezután nem látszik rajta a használat, sem az évek múlása. Aki nem szereti a szintetikus anyagot a lakásban, természetesre vágyik, annak nagyon jó választás. Bár a teljesen egyedi felületi struktúrát próbálják a laminált padlók és hasonló műanyag burkolatok utánozni, de ez szinte lehetetlen. Vitathatatlanul komfortosabb érzés hajópadlón sétálni, mint bármilyen műburkolaton.
Szőnyegpadlóhoz viszonyítva is nyerő választás lehet a hajópadló, ugyanis a szőnyegpadlóban megbújó atkák allergiát okozhatnak, illetve nehezen is tisztítható. Ilyen probléma fel sem merülhet a hajópadlónál. A felülete többféle módon kezelhető, ápolható, tisztán tartható.

Vörösfenyő hajópadló

Vörösfenyő hajópadló

A hajópadló lerakásánál néhány fontos szempontot hasznos átgondolni.
• Bár a széles lapokból álló hajópadló sokak szerint szebb, ám a deformálódásra is hajlamosabb. Lehetőség szerint válasszunk keskenyebb, 9-12 centi szélességű fajtát. Minél szélesebb a padló, annál hajlamosabb a teknősödésre.
• A hosszú élettartam érdekében válasszunk legalább 19 mm-es vastagságot.
• Sok múlik a felületkezelésen is, érdemes magas minőségű parkettalakkot választani, ami kifejezetten kopás- és vegyszerálló.
• Padlófűtéses házba a hajópadló nem alkalmas, mert a fa jó hőszigetelő, nem melegszik át, nem érvényesülhet a fűtés. Ezen kívül ez a burkolat a hőmérséklet változásra is kifejezetten érzékeny.

Ha járó hajópadló lerakása mellett döntünk, előtte gondoljuk át alaposan a fafajt, hiszen ez által határozható meg a keménysége, tartóssága. Kedvünkre választhatunk, hogy milyen színűt és stílusút szeretnénk – akár a modern, akár a rusztikus elrendezés hívei vagyunk, megtalálhatjuk a számunkra megfelelőt.
A legnépszerűbb borovi fenyő padlók keményebbek, mint az egyszerű lucfenyők, színük barnásabb, ami melegséget áraszt. Erősebben igénybe vett helyekre viszont a vörösfenyő hajópadlót ajánljuk. Több vastagságban is kaphatóak, 19-től egészen 40 mm-ig.

Mindent egybevetve a hajópadló manapság is ideális választás padlónak. Az újbóli előtérbe kerülését az magyarázza, hogy elérhető áron egy mezítláb sem hideg, többször felújítható, több évtizedre szóló megoldást kapunk.

Otthonos és természetes - hajópadló

Otthonos és természetes – hajópadló

Termékek
 
Tudástár

JUNNIKKALA – Fenntartható erdők

JUNNIKKALA - Fenntartható erdők Fontos a Junnikkala OY számára, hogy biztosítsa ...

A fenyőből készült bútorok előnyei és hátrányai

Vitathatatlan, hogy a fenyőből készült bútorok megrendíthetetlenül ott vannak a ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből