Karácsonyfa

– talp

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Karácsonyfa talp készítése otthon

karácsonyfa talp zöld színben

karácsonyfa talp zöld színben

Itt lépésről lépésre láthatod, hogy miként tudod otthon elkészíteni a saját karácsonyfád talpát. Rengeteg más terv is létezik, az itt bemutatott egy egyszerűbb, látványos kivitel.

Mielőtt hozzákezdenél, olvasd végig az útmutatót, mindent tervezz meg a fejedben, és a karácsonyfád méretét, formáját is mindenképp vedd figyelembe. Használj minőségi anyagokat! Mérj pontosan a vágások előtt, hogy elkerüld a költséges hibákat. Egy csiszolópapírral el tudod tüntetni az esetlegesen keletkezett hibákat.

Kezdjük el!

1. A csavarok behajtása előtt fúrd elő a lyukakat, hogy ne repedjen szét az anyag, és ne legyen rés az illesztéseknél. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a támasztékokat pontosan tudd elhelyezni. A fa csak így lesz stabil.
2. A csavarozáshoz használj 3,5 x 35 mm-es facsavarokat. Ha szeretnél, használhatsz ragasztót mielőtt a csavarokkal megerősítenéd a szerkezetet.

karácsonyfa talp anyagigénye

karácsonyfa talp anyagigénye

3. Illeszd össze a talp alsó részét. Az ábrán láthatod, hogy 2 db 60 cm hosszú deszkát kell összeillesztened épp a felénél.
4. A felső deszka végeire két 10 cm-es darab kerül, hogy kiegyenlítsük a szintkülönbséget. Először a kis darabokat illeszd az egyik deszka végére.
5. Fúrd elő a lyukat, és ha meggyőződtél a pontos illesztésről, akkor csavarozd össze. A két hosszabb deszkát is hasonlóan rakd egymásra!

fatalp

karácsonyfa talp

6. Ha jól csináltad, a két 25 cm hosszú darab illeszkedni fog. A piros pontok a csavarok helyét jelzik. Ha alulról csavarozod, nem fog látszódni a csavar feje és sokkal esztétikusabb lesz a végeredmény.
7. A deszkák végét csiszold egyforma hosszúságúra.

karácsonyfa talp támaszték

karácsonyfa talp támaszték

8. A következő lépés a fatörzs támasztékának összerakása. A négy részét az ábrán látható módon kell összeillesztened. Oldalanként 6, összesen 12 db csavarral rögzítsd, hogy a karácsonyfád később biztosan álljon. Figyelj rá, hogy pontosan dolgozz és ne maradjon hézag!
9. Ha elkészültél, rárakhatod a támasztékot az alsó talpakra. Ezt az oldalsó támaszokkal tudod rögzíteni. Az ábrán látható módon csavarozd össze. Nagyon figyelj rá, hogy az alsó csavar hegye ne lyukassza át az oldalsó támaszték felső részét! A támasztékokhoz 2-2 csavart használj.
10. Végül ellenőrizd mindegyik látszó oldalt. Ha akarod, lefestheted bármilyen színűre, de egy vékony konzerváló réteg mindenképp szükséges.

karácsonyfa talp összerakása

karácsonyfa talp összerakása

Töltsd le és nyomtasd ki innen: Hogyan készítsünk otthon karácsonyfa talpat

Forrás: itt

Termékek
 
Tudástár
Csináld meg a saját bortartódat otthon

Csináld meg otthon a saját bortartódat!

Mielőtt elkezdenéd a barkácsolást, olvasd át a leírást - így ...

Otthonos és természetes – hajópadló

Otthonos és természetes - hajópadló A természetes anyagok használata manapság reneszánszát ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből