Hajópadló

– vagy padlószőnyeg

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Mi a jobb: hajópadló, vagy padlószőnyeg?

Sokaknál fejtörést okoz, hogy az otthonukban hajópadlót, vagy padlószőnyeget alkalmazzanak bizonyos helyiségekben. Tény, hogy mind a két anyag megfelelő egy szoba burkolására, a kérdés már csak az, hogy melyik a számunkra legelőnyösebb.

Padlószőnyeg előnyök, hátrányok:

Olcsóbban beszerezhető, mint a hajópadló, de nem hosszútávú befektetés. Egy szépen megválasztott padlószőnyeg otthonos külsőt kölcsönöz a szobának, viszont általában néhány év alatt kopni kezd az anyag, és a tisztítása is nehézkes, időigényes.

Az sem elhanyagolható tényező, hogy az atkák megtelepednek benne, amiket nem lehet egy sima porszívózással eltüntetni – kivéve, ha egy erre speciális porszívónk, vagy tisztítóeszközünk van. Így jobban elkerülhetők az élősködők által okozott betegségek, valamint az allergia és az asztma kialakulását is megelőzhetjük.

Padlószőnyeg lerakásakor figyelni kell az aljzat hőmérsékletét is, mert ha az alapzat hőmérséklete magas, nem szabad a padlószőnyeget letenni, hiszen annak ragasztása felválhat. Pozitívum, hogy később, ha meggondolja magát az ember, könnyen eltávolítható a burkolat.

Hajópadló: 

Időtálló anyag, könnyen tisztítható, festhető, olajozható. Egy jól kiszárított hajópadló esetében az atkák nem képesek megtelepedni benne, ezáltal elkerülhetők a betegségek, az allergia és az asztma. Ha habfóliát helyezünk alá, enyhíti a hang terjedését az alapzaton.

Kedvünkre választhatunk, hogy milyen színű és stílusú hajópadlót szeretnénk – akár a modern, akár a rusztikus elrendezés hívei vagyunk, megtalálhatjuk a számunkra megfelelőt.

termeszetes-hajopadlo-vagy-padloszonyeg

Természetes hajópadló

Ha a járó hajópadló lerakása mellett döntünk, előtte érdemes átgondolni a fafajt, hiszen ez által határozható meg a keménysége, tartóssága.

Például a lucfenyő hajópadló a legpuhább. De sok helyen alkalmazzák a borovi – erdei fenyőt hajópadlót ár-érték aránya miatt, továbbá keményebb mint a luc, barnás színű, és melegséget áraszt. Erősen igénybe vett helyekre a vörösfenyő járó hajópadlót alkalmazzák. Több vastagságban is kapható, például 24 mm, 32 mm, 35 mm és 40 mm.

Mindent összevetve a hajópadló számos előnyt élvez a padlószőnyeggel szemben, hiszen egy időtálló, dekoratív, könnyen tisztítható burkolat a végeredmény.

Termékek
 
Tudástár

Mi az FSC?

Mi az FSC? A Forest Stewardship Council, magyarul Erdő Gondnoksági Tanács, ...

Hogyan távolítsunk el bordázott lambériát

Hogyan távolítsuk el a bordázott lambériát?

Ahogy a keményfa padló, úgy a lambéria is rejtett szögekkel ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből