Felületkezelő

– minőségi faanyagok elérhető áron. Lambéria, hajópadló, OSB lap, fabrikett

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Milyen felületkezelővel fessük le a kerítést?

kerítes felületkezelése

Milyen felületkezelővel fessük le a kerítést?

Hamarosan jön a kerítésszezon, ezért érdemes választanunk egy megfelelő anyagot, hogy megvédjük a fát az UV-sugárzástól, a penészedéstől és egyéb kellemetlen hatásoktól.

Erre a célra a Remmers Induline GW-310 vízben emulgált lazúrt ajánljuk. Ez a vékonylazúr azt a célt szolgálja, hogy a kültéri, statikusan nem terhelt és földdel nem érintkező faanyagokat védje.

Fontos megjegyezni, hogy nem mérettartó, így szabadtéri fa építőelemeken lehet rendeltetésszerűen használni, mint például deszkázatok, lécezések, zsaluzatok, pavilonok, burkolatok, ajtók, ablakok stb.

Védelmet nyújt a kékülés ellen, az UV-sugárzástól, és a biocid hatóanyagnak köszönhetően a kártevők ellen is. Összetétele miatt nem repedezik, és nem pattogzik le.

Hogyan kezeljük a felületet?

Először is a festés előtt ajánlott egy próbafelhordás, hogy meggyőződjünk arról, hogy olyan lesz a végeredmény, amilyenre vágyunk.

Fontos az is, hogy a fanedvesség ne haladja meg a megengedett maximumot – ez tűlevelű anyag esetében 15%, lombos fáknál pedig 12%.

A kezelt felületnek tisztának kell lennie, azaz legyen zsír-, viasz-, por- és szennyeződésmentes. A favédőszer ecsetelhető, meríthető, áztatható és zárt berendezésben szórható is. Egy alapos keverés után azonnal használatra kész, hígítatlanul használandó.

A lazúrt két munkamenetben kell felvinni, 2-3 óra különbséggel. Ha a felület nagy igénybevételnek lesz kitéve, ajánlott a 3 rétegben való felvitel. Éjszakai felhordás esetén szükség van köztes csiszolásra.

A felbontott göngyöleget jól vissza kell zárni, fagymentes, hűvös és száraz helyen tárolható. A benne lévő anyagot a lehető leghamarabb szükséges felhasználni a minőség megőrzése érdekében.

Vörösfenyő kerítés deszka > KLIKK

Lucfenyő kerítés deszka > KLIKK

Termékek
 
Tudástár
Glunz-Agepan-osb-lapok

OSB lapok Németországból – Gluncz Agepan

Amennyiben építkezel, felújítasz, vagy átalakítást végzel, és szükséged van egy ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből