Loading...

5000 Szolnok, Nagysándor József út 31/D Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 16:00 Árukiadás: Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 15:30

Lettországi OSB lap – Bolderaja OSB Superfinish Eco

A Bolderaja OSB lap gyártás 2007-ben kezdődött a lettországi Rigában. Ez a faipari üzem 1969-ben alapult, majd vált Európa egyik legmodernebb, OSB lap termékeket gyártó üzemévé, amelynek jelenlegi kapacitása 500 000 m3/év.

Az üzem minőségirányítási követelmény rendszere garantálja a termelés magas színvonalát, amely megfelel az ISO 9001 nemzetközi szabványnak. A gyár elhelyezkedése biztosítja a stabil, jó minőségű faanyag beszerzését a környék erdőiből.

A lapok fő alkalmazási területei modern lakó- és ipari épületek, továbbá különböző építési és háztartási igényeket szolgálnak. Ez a sokoldalú anyag kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, amelynek gyártását egyedi technológia szerint végzik.

Alapvetően faaprítékok három egymásra merőleges rétegéből áll. Az aprítékok mérete, formája, a rétegek tájolása, optimalizálása alapján lehet elérni az OSB lap három legjobb fizikai és mechanikai jellemzőit.

Az OSB lapokon nem láthatók a fák természetes hibái (csomók, repedések) a lap sima felületén látható az aprítékok formája, mérete, kihangsúlyozzák a valódi faanyag természetes szerkezetét, színét és új lehetőség nyílik a lap használatára a belső építészetben is.

A Lettországban gyártott Bolderaja OSB lap Superfinish ECO lapokat a következő méretekben gyártják:
OSB lap szélessége 1250 mm
OSB lap hossza 2500 mm
OSB lap vastagsága 10, 12, 15, 18 és 22 mm

A lapok gyártása

A Bolderaja OSB lap kiváló minőségű tűlevelű fákból készül. A gyártáshoz leginkább borovi fenyőt, ritkábban lucfenyőt használnak fel. Vékony, de eléggé nagy felületű aprítékok gondos kiszárítását követően szintetikus gyanta, és bizonyos mennyiségű viasz kerül rá.

A lap gyártása sajtolással történik, folyamatosan nagy nyomáson, magas hőmérsékleten. A kivételes mechanikai tulajdonságokat, a lap kiváló minőségét biztosítja a megfelelő fa mint alapanyag, a faforgácsok mérete, és jelentős mértékben a három réteg egymásra merőleges elhelyezése.

A Bolderaja OSB lap Superfinish ECO egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, alkalmas faépítmények környezettudatos építésére, melynek nagy jövője van. Ezek a lapok megfelelnek a magas követelményeknek, amelyeket az építészet követel ökológiai szempontból, különösen a formaldehid kibocsátás miatt.

Hiszen klasszikus OSB 3 lapok gyártásával ellentétben a Bolderaja lapok készítése során az alkalmazott kötőanyag poliueritán alapú gyanta, amely nem tartalmaz formaldehidet. Ennek megfelelően az összes előnyös, hasznos tulajdonság megőrződik.

A lap teljes élete során (gyártás, felhasználás, megsemmisítés) megfelel a szigorú környezetvédelmi előírásoknak. A Bolderaja Ltd vállalat által kínált OSB lapok jelentős mértékben hozzájárul a környezetkímélő, fából készült épületek elterjedéséhez. A Bolderaja OSB lap Superfinish ECO az az anyag, amelyet széles körben használnak – nagy megelégedettséggel – az építőiparban, kül- és beltéren, valamint a bútoriparban.

Felhasználási jellemzők

A minőségi jellemzők garantálják a lapok széleskörű használatát a külső és belső építészeti konstrukciókban. A folyamatosan bővülő tudásszint, technológiai ismeretek biztos alapjai az OSB lapok bővülő alkalmazásának, növekvő népszerűségének. Az építőiparban, különösen az előre gyártott házak, faházak, alacsony energia igényű (passzív), környezetkímélő épületek építése során rendkívüli a népszerűsége. A lapok ezen kívüli felhasználása ajánlott még felvonulási épületek, gazdasági célú építmények építésére, továbbá épületek felújítására.

OSB lap a Facebookon

OSB lap vásárlás

Eredeti szöveg: BOLDERAJA OSB SUPERFINISH ECO

További termékeink

Gőzölt bükk szárított fűrészáru

A bükkfa alapvetően az északi-mérsékelt öv lombhullató fája. Itthon a

Borovi csomómentes fűrészáru

Borovi csomómentes fűrészáru 1 lap csomómentes. A borovi csomómentes szélezetlen fűrészáru

Lucfenyő asztalos fűrészáru

Fűrészáru kínálatunkon belül ezen az oldalon luc alapanyagú asztalos minőségű

Akác termékek

Rendelésre elérhető akác termékeink: kb. ~ 2 hét átfutási idővel.  Kerítésdeszka:  -

Tölgy szárított fűrészáru

Magas, terebélyes koronájú lombhullató fa. Kérge sötét vagy barnásszürke. Magassága

Asztalos borovi fenyő fűrészáru Finnországból

Asztalos fenyő fűrészáru és továbbfeldolgozott termékek a Junnikkala-tól. Áraink az oldal

Akác szárított fűrészáru

Akác szárított fűrészáru   Átlagosan 30-40 méterre növő fa, törzse térgörbe erdei

FSC
Junnikkala
URSA
SECA
Hasslacher
WPC
PEFC
PABST
Remmers
Rockwool

Kérj árajánlatot egy kattintással!

Kérjen személyre szabott ajánlatot és kollégáink e-mailen keresztül felveszik Önnel a kapcsolatot.
CLICK HERE - REQUEST A QUOTE!
KLICKEN SIE HIER FÜR ANGEBOT!