Spóroljon

– lambéria felrakásán

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Hogyan spóroljunk a lambéria felrakásán?

A lambéria egy hagyományos faldíszítési mód, ami most újra a reneszánszát éli. Eredetileg a fal alsóbb részeire használták a padlóról felemelkedő nyirkosság eltakarására. Mára már egész belső tereket lambériáznak le, így a természet beköltözik az otthonunkba.

Hagyományosan nyelvekkel és barázdákkal gyártják, de az újabb eljárásoknak és anyagoknak köszönthetően a felrakása könnyebb, olcsóbb és eredményesebb. Egy példa lehet erre a különálló panelek használata, például a bejárati ajtóknál. Egy másik technika a nagy panelek használata, ami egy darab fából faragnak ki, és segítenek az olyan régebbi általános problémákat csökkenteni, mint az összehúzódásból és kitágulásból eredő repedések a rétegek között.

Régebben meglehetősen munka-, költség- és időigényes volt a lambéria felrakása. Ma már léteznek készletek, amik ugyanazt az eleganciát eredményezik, mint azelőtt, és már magunknak is elkészíthetjük, nem kell hozzá ácsot hívni. Ezekben a készletekben megtalálhatóak a különböző hosszúságú és szélességű előgyártott panelek.

Magukon a paneleken kívül megtalálhatók bennük a horizontális és vertikális sínek/bordák, amik a panelek elhelyezését segítik. Ezek a panelek farostlemezből készülnek, különböző bevonatokkal. A leggyakrabban a bevonatos lapok tölgy-, juhar- és cseresznyefából készülnek, de az egyszerűen csak lecsiszolt lapok is népszerűek, amiket olyan színűre festhetünk, amilyenre akarunk. Fontos még tudni, hogy a lambéria felrakásához nélkülözhetetlen a szárított és egalizált léc.

A lambériázás egy elegáns látszatot ad a szobának. A mai technológiákkal és anyagokkal a felrakásuk gyors, könnyű, továbbá elegáns belső teret kölcsönöz a lakásunknak.

Termékek
 
Tudástár
Hajópadló takarítása

A hajópadló karbantartása és tisztítása

A fa padlók-hajópadlók elegáns, sokoldalú természetes szépsége a vásárlók között ...

Fal-diszitese-faval-faburkolasi-tippek

Díszítsük fával a falat!

A fal fával való dekorálása, csakúgy, mint a faburkolat, egy ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből