Fenyő

– lambéria felrakása

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Hogyan rakjunk fel fenyő lambériát?

Hogyan rakjunk fel fenyő lambériát?

A fenyő lambéria felrakása annyira egyszerű munka, hogy te is elvégezheted az otthonodban. A legidőigényesebb része a munkának az, hogy megbizonyosodj róla, hogy a méréseid pontosak-e. A lambéria eleganciát kölcsönöz a szobának – ahhoz, hogy a lehető legjobban kinéző falburkolatot kapd, kerüld az olcsó termékeket.

Kezdj hozzá!

 1. Ellenőrizd, hogy a fal felülete sima-e. A méréshez egy kb. 1 méter – 1,2 méteres területet használj. Ha egy mélyedést találnál a falban, jelöld be ceruzával, így emlékezni fogsz, hogy hol kell kiegyenlíteni a falat.
 2. A lemezeket helyezd a falra, majd a padlónál helyezd fel a szegélyt.
 3. Mérd le, hogy milyen hosszúra kell vágni a lambériát. Mérd le a lakás belmagasságát a padlótól a plafonig, majd egy fél centit még vonj le belőle. Ezt csináld meg minden panellal, amit fel szeretnél helyezni.
 4. A lemért távolságot egy ceruza segítségével jelöld be a lap hátulján, majd egy fűrésszel, vagy körfűrésszel vágd le.
 5. Amíg a panel hátlapja van felfelé, kend be ragasztószerrel. Hullámos vonalakat húzz a szerrel.
 6. Rakd fel a lambériát a falra, kezdve az egyik saroknál.
 7. Bizonyosodj meg róla, hogy függőlegesen raktad fel a lapokat. Takard le a kalapács felét egy ronggyal, majd üss 4 darab 6-os szöget a korábban felhelyezett szegélylécbe. Ha nyelves lambériád van, üss egy szöget a nyelvhez a sarokban. Üsd a szöget a falba, a szögeket a pöckökbe.
 8. Húzd el a lambéria alját a faltól. Rakj alá egy darab fát, amivel kb. 15 centiméter távolságban tartja a faltól. Várj annyit, amennyit a ragasztó gyártója előír.
 9. Távolítsd el a fadarabot, amikor a ragasztó ragacsos lesz. Helyezz egy darabka lambériát a léchez, majd ezt ütögesd a kalapáccsal, ezzel megvéded a lambériát a kalapácsnyomoktól. Figyelj arra, hogy a lambéria ne legyen közel se a padlóhoz, se a plafonhoz.
 10. Szögelj 10-12 centiméterenként a lap szélénél és 20-25 centiméterenként megbizonyosodva arról, hogy a gerendába ütöd. Csiszold le a szögek fejét.

További tippek:

 • Minden harmadik, vagy negyedik léc után ellenőrizd, hogy függőlegesen állnak-e.
 • Kétszer is ellenőrizd a méréseidet, főleg, ha vágnod kell. Írd fel őket egy papírra.
 • Ha a lambériának erezete van, állítsd a falhoz őket, és nézd meg, hogy hogyan fog kinézni, mielőtt felragasztod őket. Ha akarod, újra tudod rendezni.
Termékek
 
Tudástár
szolnoki-gyaloghid-korlatelemei-wpc-burkolattal

Szolnoki gyaloghíd korlátelemei WPC burkolattal

A Tiszavirág híd Szolnok egyik büszkesége és jelképe, melyet 2011. ...

Aqualux vizes bázisú favédő vékony lazúr

Az Aqualux lazúr egy gazdag színválasztékban elérhető vizes bázisú lazúr, ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből