Fenyő

– lambéria felrakása

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Hogyan rakjunk fel fenyő lambériát?

Hogyan rakjunk fel fenyő lambériát?

A fenyő lambéria felrakása annyira egyszerű munka, hogy te is elvégezheted az otthonodban. A legidőigényesebb része a munkának az, hogy megbizonyosodj róla, hogy a méréseid pontosak-e. A lambéria eleganciát kölcsönöz a szobának – ahhoz, hogy a lehető legjobban kinéző falburkolatot kapd, kerüld az olcsó termékeket.

Kezdj hozzá!

 1. Ellenőrizd, hogy a fal felülete sima-e. A méréshez egy kb. 1 méter – 1,2 méteres területet használj. Ha egy mélyedést találnál a falban, jelöld be ceruzával, így emlékezni fogsz, hogy hol kell kiegyenlíteni a falat.
 2. A lemezeket helyezd a falra, majd a padlónál helyezd fel a szegélyt.
 3. Mérd le, hogy milyen hosszúra kell vágni a lambériát. Mérd le a lakás belmagasságát a padlótól a plafonig, majd egy fél centit még vonj le belőle. Ezt csináld meg minden panellal, amit fel szeretnél helyezni.
 4. A lemért távolságot egy ceruza segítségével jelöld be a lap hátulján, majd egy fűrésszel, vagy körfűrésszel vágd le.
 5. Amíg a panel hátlapja van felfelé, kend be ragasztószerrel. Hullámos vonalakat húzz a szerrel.
 6. Rakd fel a lambériát a falra, kezdve az egyik saroknál.
 7. Bizonyosodj meg róla, hogy függőlegesen raktad fel a lapokat. Takard le a kalapács felét egy ronggyal, majd üss 4 darab 6-os szöget a korábban felhelyezett szegélylécbe. Ha nyelves lambériád van, üss egy szöget a nyelvhez a sarokban. Üsd a szöget a falba, a szögeket a pöckökbe.
 8. Húzd el a lambéria alját a faltól. Rakj alá egy darab fát, amivel kb. 15 centiméter távolságban tartja a faltól. Várj annyit, amennyit a ragasztó gyártója előír.
 9. Távolítsd el a fadarabot, amikor a ragasztó ragacsos lesz. Helyezz egy darabka lambériát a léchez, majd ezt ütögesd a kalapáccsal, ezzel megvéded a lambériát a kalapácsnyomoktól. Figyelj arra, hogy a lambéria ne legyen közel se a padlóhoz, se a plafonhoz.
 10. Szögelj 10-12 centiméterenként a lap szélénél és 20-25 centiméterenként megbizonyosodva arról, hogy a gerendába ütöd. Csiszold le a szögek fejét.

További tippek:

 • Minden harmadik, vagy negyedik léc után ellenőrizd, hogy függőlegesen állnak-e.
 • Kétszer is ellenőrizd a méréseidet, főleg, ha vágnod kell. Írd fel őket egy papírra.
 • Ha a lambériának erezete van, állítsd a falhoz őket, és nézd meg, hogy hogyan fog kinézni, mielőtt felragasztod őket. Ha akarod, újra tudod rendezni.
Termékek
 
Tudástár
Az OSB lapot gyorsan növő, kis termetű fából készítik.

OSB lap

Az OSB lapot gyorsan növő, kis termetű fából készítik. Amerika ...

A Kerítés

Kerítés védi a tulajdonunkat, a magánszféránkat, biztonságban érezzük magunkat általa. ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből