Fa lambéria

– csomós-göcsös lambéria felrakása

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Hogyan rakjunk fel csomós-görcsös fenyő lambériát?

Hogyan rakjunk fel csomós, göcsös fenyő lambériát?

A csomós fenyő lambéria rusztikus kinézetet és régies hangulatot kölcsönöz a szobának. A fenyő lambéria felrakásával rövid idő alatt egy teljesen új külsőt lehet nyerni. Amikor a lambériát kiválasztod, kerüld az olcsó, mesterséges fajtákat. Ha magadnak teszed fel a lambériát, pénzt spórolhatsz meg. Íme az útmutatásunk:

  1. Keresd meg a gerendákat a szobában. Jelöld be egy függőleges vonallal, ha találsz egyet. Próbálj meg olyan egyenes vonalakat húzni, amennyire csak lehetséges.
  2. Húzz egy vízszintes vonalat körülbelül másfél centiméteres magasságban a falra. Vonalzóval húzd körbe a falon, hogy biztos egyenes legyen.
  3. Mérd le a jeltől a plafonig a távolságot, majd ezt mérd rá a lambéria hátuljára. Fontos, hogy minden lambéria előtt mérd le a falat!
  4. Vágd le a jel mentén a lambériákat, majd hullámos vonalban ragasztózd be a hátulját.
  5. Rakd fel a falra a lambériát. Kezdd az egyik saroknál.
  6. Ellenőrizd vonalzóval, hogy a lambéria egyenes-e.
  7. Fedd le a kalapács fejét egy ronggyal, hogy a lambériát megvédd a kalapácsnyomoktól. Verj be 4-es szögeket a lambéria tetejére a gerendánál. Szögeld oda a lambéria nyelvét a sarokhoz.
  8. Húzd el a lambéria alját körülbelül 15 centiméterre a faltól. Helyezz el egy fadarabot a padlón, hogy a lambériát távol tartsa a faltól. Hagyd ott a fadarabot a ragasztó dobozán előírt ideig.
  9. Távolítsd el a fadarabot, majd nyomd oda a lambériát a falhoz a kalapács segítségével. Használj egy fadarabot a kalapácsnyomok elkerülése érdekében. Üss be szögeket minden 10-15 centiméteren a lambéria szélén, illetve 20-30 centiméterenként a gerendába.
  10. Csiszold le 1 milliméterre a lambéria felülete alá a szögeket, majd folytasd a felrakást, amíg nem végzel a fallal.

További tippek:

– Viselj védőszemüveget és maszkot, amikor vágod a lambériát, hogy megvédd a szemed és a tüdőd.
– A ragasztót jól szellőztetett helységben kend fel!
– Kétszer is ellenőrizd a méréseid, mielőtt levágod a lambériát!
– Csinálj egy vázlatot a szoba méreteiről!
– Hogy meglásd, hogy néz ki a lambéria a falon, még a mérés és ragasztás előtt rakd oda a falhoz. Ilyenkor szükség esetén még változtatható a minta.

Termékek
 
Tudástár

Fenyőpadlózás – hajópadlózás. Csináld magad!

A hajópadló lerakása nem nehéz munka, ha tudja, hogy mit ...

Fenyo pellet vagy kemenyfa pellet

Fenyő pellet vagy keményfa pellet?

Fenyő pellet vagy keményfa pellet? Hogy a pellet kemény- vagy fenyőből ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből