Fenyő lambéria

– fedése

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Hogyan fedjünk le csomós-görcsös fenyő lambériát?

Hogyan fedjünk le csomós görcsös fenyő lambériát?

A lambéria egy nagyon népszerű falburkolási mód, mindenhol megtalálható az otthonokban, például nappalikban, konyhákban, dolgozószobákban, hálószobákban, de még a plafonon is. A csomós fenyő lambéria a legnépszerűbb falburkolási termék, fényezéssel a teljesen világostól a sötétig előfordul.

Gyorsan felrakható és kis odafigyelést igényel, de van egy egyértelmű hátránya: az újrafényezése nem könnyű. A lehető legszebb kinézethez segítünk néhány tippel.

1. Előkészítésként tisztítsd meg a falat víz és triszódium foszfát keverékével.
2. Mosd le a lambériát szivaccsal, vagy egy ronggyal, majd öblítsd le vízzel.
3. Engedd a falat megszáradni, majd ragaszd le könnyen eltávolítható papír alapú ragasztóval a kárpitozást, a szegélyeket és azokat a helyeket, amiket nem szeretnél lelakkozni.
4. Használj ecsetet, hengert, vagy valami hasonlót, hogy felvidd a foltosodás gátlót, ha csak egyszerűen a lambériát akarod újrafényezni. A részletek, mint a fa barázdái és szemcséi továbbra is láthatóak lesznek.
5. Engedd megszáradni az alapozót, majd vigyél fel egy második réteget is, ha látszik még a lambéria eredeti színe.
6. Kenj fel két réteg beltéri festéket a befejezéshez.
7. Spakli és tömítő massza segítségével hozd ki síkra a barázdákat, ha sima felszínt szeretnél. Engedd a masszát megszáradni, a csomagolás utasításai szerint, majd ha szükséges, rakj még hozzá, hogy a barázdák eltűnjenek, szintben legyenek a lambéria szintjével a folyamat végén.
8. Használj egy lemez simítót a fal maradék részének lecsiszolásához, egyenletesre hozd ki a falat, hogy egy sima felszínt kapj, de egy szivaccsal, illetve kőműveskanállal mintát is hozhatsz létre a falon.
9. Hagyd, hogy megszáradjon a massza, majd egy közepes erősségű csiszolópapírral távolítsd el a nagyobb szemcséket.
10. Tisztítsd meg a felszínt a portól, és a végén vigyél fel egy réteg alapozót.

Termékek
 
Tudástár

Bioüzemanyag Setra módra

Ebben a cikkben közelebbi betekintést nyújtunk annak a faanyagnak a további ...

Hajópadló takarítása

A hajópadló karbantartása és tisztítása

A fa padlók-hajópadlók elegáns, sokoldalú természetes szépsége a vásárlók között ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből