Loading...

5000 Szolnok, Nagysándor József út 31/D Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 16:00 Árukiadás: Hétfőtől - Péntekig 08:00 - 15:30

Egyszerű tippek az egészséges otthonhoz

Az alábbi tippjeink nem csak hasznosak az allergiában, ekcémában és asztmában szenvedőknek, de számos jótékony hatással bírnak.
Az első és legfontosabb: a szellőztetés
Naponta 5-10 percig ajánlott szellőztetni a lakás minden pontját, ugyanis ez megszabadít minket a túlzott páratartalomtól, füsttől, dohánytól, és más kellemetlen szagoktól. A friss levegő beáramlásával a közérzetünk is jobb lesz.
Allergia, asztma, ekcéma
A másik fontos tanács, hogy szabályoznunk kell a nedvességet az otthonunkban. Nem csak a fapadló miatt (hogy megelőzzük az anyagtágulást és összehúzódást), hanem saját magunk érdekében is. A száraz levegő kiszárítja a bőrt, ami az ekcémában szenvedőknek további kellemetlenségekkel járhat.
Az allergia a felfokozott és túlteljesítő immunrendszer következménye. Sok típusa van, néhány genetikai eredetű: ha a szülők akármelyike ekcémában, allergiában, vagy asztmában szenved, van rá esély, hogy a gyerekeik örökölhetnek ezek közül.
De néhány allergia kapcsolatfüggő, azaz ahhoz, hogy allergiás reakciónk legyen, az allergén anyaggal kell kontaktusba lépni. Az ekcéma, az asztma és a szénanátha az allergia egy fajtájának tekinthető. A fiataloknál majdnem minden asztma allergiás eredetű. Ez azt jelenti, hogy asztmára hajlamos géneket örököltek, ehhez járulnak hozzá a környezeti allergén elemek, mint a házi poratka, a kutya és a macska, mint elősegítő tényezők. Egy porszem tartalmazhat anyagrészecskéket, emberi bőrt, baktériumokat, állati szőrt, pollent, szemcséket, penész spórákat, ételdarabokat, atkákat, valamint atkák maradványait.
Fa padlóburkolattal az atkák ellen
Az atkák csak mikroszkóppal láthatók, sajnos a meleg és nedves helyeket kedvelik. Mivel a borításokon élnek, szeretik az ágyhuzatot, kárpitot, kárpitozott bútorokat, ruhákat, szekrényeket, szőnyegeket és autóüléseket. Általában túlélnek egy átlagos porszívózást, mivel mélyen beleássák magukat az anyagba, és szívó párnácskáik segítségével benne is maradnak. De egy alapos porszívózás, vagy egy kifejezetten atkaölő funkcióval rendelkező porszívó minden nap csökkentheti az atkák számát.

Mondanunk sem kell, hogy a padlószőnyeg a poratkák paradicsoma. Egy négyzetméternyi szőnyegen akár 100.000 darab is lehet. Habár a legolcsóbb padlóburkolat a PVC, mégis a mérgező anyagok egyik forrása. Míg ezzel szemben egy fa padlóburkolatban nem képesek megragadni az atkák, és finom seprűvel minden nap gyorsan, kényelmesen meg lehet tisztítani.

További termékeink

Gőzölt bükk szárított fűrészáru

A bükkfa alapvetően az északi-mérsékelt öv lombhullató fája. Itthon a

Asztalos borovi fenyő fűrészáru Finnországból

Asztalos fenyő fűrészáru és továbbfeldolgozott termékek a Junnikkala-tól. Áraink az oldal

Tölgy szárított fűrészáru

Magas, terebélyes koronájú lombhullató fa. Kérge sötét vagy barnásszürke. Magassága

Lucfenyő asztalos fűrészáru

Fűrészáru kínálatunkon belül ezen az oldalon luc alapanyagú asztalos minőségű

Akác szárított fűrészáru

Akác szárított fűrészáru   Átlagosan 30-40 méterre növő fa, törzse térgörbe erdei

Borovi csomómentes fűrészáru

Borovi csomómentes fűrészáru 1 lap csomómentes. A borovi csomómentes szélezetlen fűrészáru

Akác termékek

Rendelésre elérhető akác termékeink: kb. ~ 2 hét átfutási idővel.  Kerítésdeszka:  -

FSC
Junnikkala
URSA
SECA
Hasslacher
WPC
PEFC
PABST
Remmers
Rockwool

Kérj árajánlatot egy kattintással!

Kérjen személyre szabott ajánlatot és kollégáink e-mailen keresztül felveszik Önnel a kapcsolatot.
CLICK HERE - REQUEST A QUOTE!
KLICKEN SIE HIER FÜR ANGEBOT!