Allergia megelőzés

– Anti-allergén padlóborítás

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Egyszerű tippek az egészséges otthonhoz

Az alábbi tippjeink nem csak hasznosak az allergiában, ekcémában és asztmában szenvedőknek, de számos jótékony hatással bírnak.

Az első és legfontosabb: a szellőztetés

Naponta 5-10 percig ajánlott szellőztetni a lakás minden pontját, ugyanis ez megszabadít minket a túlzott páratartalomtól, füsttől, dohánytól, és más kellemetlen szagoktól. A friss levegő beáramlásával a közérzetünk is jobb lesz.

Allergia, asztma, ekcéma

A másik fontos tanács, hogy szabályoznunk kell a nedvességet az otthonunkban. Nem csak a fapadló miatt (hogy megelőzzük az anyagtágulást és összehúzódást), hanem saját magunk érdekében is. A száraz levegő kiszárítja a bőrt, ami az ekcémában szenvedőknek további kellemetlenségekkel járhat.

Az allergia a felfokozott és túlteljesítő immunrendszer következménye. Sok típusa van, néhány genetikai eredetű: ha a szülők akármelyike ekcémában, allergiában, vagy asztmában szenved, van rá esély, hogy a gyerekeik örökölhetnek ezek közül.

De néhány allergia kapcsolatfüggő, azaz ahhoz, hogy allergiás reakciónk legyen, az allergén anyaggal kell kontaktusba lépni. Az ekcéma, az asztma és a szénanátha az allergia egy fajtájának tekinthető. A fiataloknál majdnem minden asztma allergiás eredetű. Ez azt jelenti, hogy asztmára hajlamos géneket örököltek, ehhez járulnak hozzá a környezeti allergén elemek, mint a házi poratka, a kutya és a macska, mint elősegítő tényezők. Egy porszem tartalmazhat anyagrészecskéket, emberi bőrt, baktériumokat, állati szőrt, pollent, szemcséket, penész spórákat, ételdarabokat, atkákat, valamint atkák maradványait.

Fa padlóburkolattal az atkák ellen

Az atkák csak mikroszkóppal láthatók, sajnos a meleg és nedves helyeket kedvelik. Mivel a borításokon élnek, szeretik az ágyhuzatot, kárpitot, kárpitozott bútorokat, ruhákat, szekrényeket, szőnyegeket és autóüléseket. Általában túlélnek egy átlagos porszívózást, mivel mélyen beleássák magukat az anyagba, és szívó párnácskáik segítségével benne is maradnak. De egy alapos porszívózás, vagy egy kifejezetten atkaölő funkcióval rendelkező porszívó minden nap csökkentheti az atkák számát.

Mondanunk sem kell, hogy a padlószőnyeg a poratkák paradicsoma. Egy négyzetméternyi szőnyegen akár 100.000 darab is lehet. Habár a legolcsóbb padlóburkolat a PVC, mégis a mérgező anyagok egyik forrása. Míg ezzel szemben egy fa padlóburkolatban nem képesek megragadni az atkák, és finom seprűvel minden nap gyorsan, kényelmesen meg lehet tisztítani.

Termékek
 
Tudástár

A szaunázás jótékony hatásai

A szauna története több ezer éves múltra tekint vissza, elsősorban ...

Csináld meg a saját bortartódat otthon

Csináld meg otthon a saját bortartódat!

Mielőtt elkezdenéd a barkácsolást, olvasd át a leírást - így ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből