Név *

Cím (irányítószám) *
azt a helyet adja meg ahova az árut kell szállítani

Település *

Telefonszám *

Email cím *

Mennyiség*


Lambéria

– trapéz lucfenyőből

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Lambéria trapéz lucfenyőből

Luc lamberia trapez

Luc lambéria trapéz

Luc lambéria trapéz

Lambéria trapéz lucfenyőből a legkeresettebb termékem. Vásárlásakor az AB minőségben érdemes gondolkodni, mert kiváló minősége miatt könnyen pótolható.

Leggyakrabban a lucfenyőt használják lambéria gyártásakor mert könnyen megmunkálható és kezelhető. A színe matt sárga és csiszolt felülettel van már ellátva. Azonnal festhető.

Milyen az a trapéz profil?

A trapéz profil – más néven ‘nagy fózos’ – jellegzetessége, hogy amikor két lambériát összeillesztünk, a mélyedés, fózolás részeknél szögletes 45 fokos szögben letört – trapéz formákat látunk. A lucfenyő trapéz lambéria alja ki van könnyítve – két vagy három hosszanti vágás- , ami azt segíti elő, hogy a termék ne teknősödjön, hajoljon.

Lucfenyő trapéz lambériát beltérre ajánljuk, ahol szigetelő hatásra nincs szükségünk.

Az egyik legelterjedtebb lambéria a lucfenyő trapéz lambéria, ár-érték aránya kiváló.

A lambéria m2 szélessége csappal együtt értendő!

Fafaj:Méret:Minőség:m2/csomag:Ár: bruttó Ft/m2
Luc trapéz12,5 x 96 x 4000AB-US3,844.200.-Ft/m2
Luc trapéz12,5 x 96 x 4000C3,842.800.-Ft/m2
kérdezni

Miben különbözik az AB, a B és a C minőségű lambéria?

Minden lambéria gyártó rendelkezik minőségi leírással (szortírozási irányelv).  Ezek eltérnek/eltérhetnek egymástól. Általában a Nyugat Európai gyártók (Ausztria, Csehország, Németország) egy minőségi szabványt alkalmaznak. Itt megtalálhatóak az AB B és C minőségek. A magyar és a Keleti országokban gyártott lambéria más minősítés alá esik. Előfordul, hogy csak két minőségi osztályt szortíroznak A-t és B-t. Tudnunk kell, ilyenkor a B minőség megegyezik a Nyugat Európában gyártott C minőséggel! Létezik olyan magyar illetve Kelet Európai gyártó aki nem is minősíti a lambériát. Javaslom ilyen lambériát ne vásároljunk mert bizonytalan a minősége.

Az AB minőségű lambériát gyártják, erre a termékre fókuszálnak a gyártók. B vagy C minőségű lambériát nem lehet gyártani, az AB minőségből képződik. Ezeknél a képződő lambériáknál is vannak azonban minőségi követelmények amik eltérnek a gyártóknál. Fontos, hogy a B és C minőségű lambériát nem mindig lehet pótolni!

Miben tér el az AB minőség a B minőségű lambériától?

Csomók, gyantatáskák, belek, repedések nagysága, megmunkálási hibák, elszíneződés. Az AB minőségű lambériánál a csomók nagysága max 40 mm lehet, kis mérető élhibák megengedettek abban az esetben, ha ezt az összeillesztés után a nút illetve a csap eltakarja. Gyantatáskák megengedettek 2 db / lambéria. Bél megengedett a lambéria hosszának a feléig. Repedések max 2 db, szélessége 1 mm. Végrepedések a lambéria szélességével megegyező hosszig megengedett. Elszíneződés vagyis kékülés elsősorban erdeifenyő (borovi) lambériáknál fordul elő a rossz szárítási folyamat miatt.

Mitől lesz a lambéria B vagy C minőségű?

A szortírozási irányelv, vagyis a minőségi leírás alapján dől el, hogy a lambéria B vagy C minőségű. Ez a minőségi szabvány az általunk forgalmazott VEH szabvány, ami a válogatás alapjául szolgál. A C minőségbe minden megengedett csak az alapanyag minősége szabhat határt.

Lambéria minőségi kategóriái:

Hasslacher: AB-US, C
Seca: AB-VEH, C
Egyéb gyártók: AB, B, BC, C

Lambéria felrakásához ajánljuk szárított méretpontos léceinket. Tovább

Referencia:

Ravatalozó felújítása Ládbesenyőben – lambéria trapéz lucfenyőből 12,5 x 96 x 4000 AB

Vissza a lambéria oldalra.


Termékek
 
Tudástár
Glunz-Agepan-osb-lapok

OSB lapok Németországból – Gluncz Agepan

Amennyiben építkezel, felújítasz, vagy átalakítást végzel, és szükséged van egy ...

fa-szaritasa-szaritokamraban

A fa szárítása

A fa különböző növényi sejteket tartalmaz, főleg félhosszúakat. A szerkezetük ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből