Név *

Cím (irányítószám) *
azt a helyet adja meg ahova az árut kell szállítani

Település *

Telefonszám *

Email cím *

Mennyiség*


Hajópadló

– járó lucfenyőből

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Járó hajópadló lucfenyőből

Járó hajópadló lucfenyőből

Luc járó hajópadló

Luc járó hajópadló

 Lucfenyő járó hajópadló felhasználása

A lucfenyő járó hajópadlót leggyakrabban belső terek-szobák, faházak burkolataként használjuk. A színe matt sárga és csiszolt felülettel van már ellátva. Azonnal festhető. Kifejezetten ügyeljünk arra, hogy a járó hajópadló alja ki legyen könnyítve – két vagy három hosszanti vágás- , ami azt segíti elő, hogy a termék ne teknősödjön, hajoljon.

Galériák építésekor min. 32 mm-es vastagságú, vagy ennél vastagabb hajópadlót ajánlom, ahol az egyik fele járó hajópadló, a másik fele fózolt hajópadló.

Mire figyeljünk lucfenyő járó hajópadlónál

Figyelembe kell vennünk, hogy a lucfenyő a legpuhább fenyő-fafaj. Ezért olyan helyekre nem ajánljuk, ahol nagy az igénybevétel és előfordulhat magas sarkú cipő használata.

A hajópadló m2 szélessége csappal együtt értendő!

Fafaj:Méret:Minőség:m2/csomag:Ár: bruttó Ft/m2 
Luc járó19 x 116 x 4000ABkérdeznirendelésre
Luc járó19 x 121 x 4000ABkérdeznirendelésre rakat tételben
Luc járó24 x 146 x 5000AB-VEH2,92kérdeznirendelésre rakat tételben
Luc Brandschutz40 x 146 x 4000AB1,7528.300.-Ft/m2rendelésre kb. 1 hét átfutással

Hajópadló lerakásához használjon szárított méretpontos lécet.

lucfenyő járó hajópadló

lucfenyő járó hajópadló

lucfenyő járó hajópadlo

lucfenyő járó hajópadló

Miben különbözik az AB, a B és a C minőségű lucfenyő járó hajópadló?

Minden hajópadló gyártó rendelkezik minőségi leírással (szortírozási irányelv). Ezek eltérnek/eltérhetnek egymástól. Általában a Nyugat Európai gyártók (Ausztria, Csehország, Németország) egy minőségi szabványt alkalmaznak. Itt megtalálhatóak az AB B és C minőségek. A magyar és a Keleti országokban gyártott hajópadló más minősítés alá esik. Előfordul, hogy csak két minőségi osztályt szortíroznak A-t és B-t. Tudnunk kell, ilyenkor a B minőség megegyezik a Nyugat Európában gyártott C minőséggel! Létezik olyan magyar illetve Kelet Európai gyártó aki nem is minősíti a hajópadlókat. Javaslom ilyen hajópadlót ne vásároljon mert bizonytalan a minősége. Járó hajópadló nedvességtartalma 10 +- 2 %, alacsonyabb mint a többi burkolásra szánt hajópadlónak. Ennek az az oka, hogy a szobákban a páratartalom alacsonyabb mint a kinti helyeken (fűtés miatt is), ezért a magasabb nedvességtartalommal rendelkező hajópadlók összeszáradnak.

Az AB minőségű hajópadlót gyártják, erre a termékre fókuszálnak a gyártók. B vagy C minőségű hajópadlót nem lehet gyártani, az AB minőségből képződik. Ezeknél a képződő hajópadlóknál is vannak azonban minőségi követelmények amik eltérnek a gyártóknál. Fontos, hogy a B és C minőségű hajópadlót nem mindig lehet pótolni!

Miben tér el az AB minőség a B minőségű hajópadlótól?

Csomók, gyantatáskák, belek, repedések nagysága, megmunkálási hibák, elszíneződés. Az AB minőségű hajópadlóknál a csomók nagysága max 40 mm lehet, kis mérető élhibák megengedettek abban az esetben, ha ezt az összeillesztés után a nút illetve a csap eltakarja. Gyantatáskák megengedettek 2 db / hajópadló. Bél megengedett a hajópadló hosszának a feléig. Repedések max 2 db, szélessége 1 mm. Végrepedések a hajópadló szélességével megegyező hosszig megengedett. Elszíneződés vagyis kékülés elsősorban erdeifenyő (borovi) hajópadlóknál fordul elő a rossz szárítási folyamat miatt.

Mitől lesz a hajópadló B vagy C minőségű?

A szortírozási irányelv, vagyis a minőségi leírás alapján dől el, hogy a hajópadló B vagy C minőségű. Ez a minőségi szabvány az általunk forgalmazott VEH szabvány, ami a válogatás alapjául szolgál. A C minőségbe minden megengedett csak az alapanyag minősége szabhat határt.

Minőségi kategóriák:
Hasslacher: A-VEH, B-VEH, C
Hasslacher: AB-VEH, B-sort, C
Hasslacher: AB-US, C
Seca: AB-VEH, C

Egyéb gyártók: AB, B, BC, C


Termékek
 
Tudástár

A szaunázás jótékony hatásai

A szauna története több ezer éves múltra tekint vissza, elsősorban ...

Az OSB lapot gyorsan növő, kis termetű fából készítik.

OSB lap

Az OSB lapot gyorsan növő, kis termetű fából készítik. Amerika ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből