Név *

Cím (irányítószám) *
azt a helyet adja meg ahova az árut kell szállítani

Település *

Telefonszám *

Email cím *

Mennyiség*


fabrikett

– brikett, keményfa brikett, fa brikett

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Fabrikett

fabrikett-kemenyfabrikett

Miért érdemes fabrikettel fűteni?

A fabrikett általában apróra darabolt, szén, fa, papír, szalma vagy valamilyen biomasszából készült préselt tüzelőanyag. Fűtéskor nem ég, hanem izzik.
Fabrikett vásárlásakor célszerű számításba venni, hogy milyen szempontok alapján döntünk.
A legtöbben csak az anyag árát nézik meg és nem tájékozódnak bővebben a termékekkel kapcsolatosan. Ha ezt egy az egyben a mennyiség és forintban kifejezett érték arányaként értelmezzük, akkor az igencsak messze kerülünk a valóságtól. A célunk az legyen, hogy hatékonyan, gazdaságosan tudjuk fűteni.

Kocka alakú fabrikett árak házhoz szállítással itt

Fűtés fabrikettel

Fűtés fabrikettel

A gazdaságosság és a hatékonyság sokkal több egy puszta árnál. Ezek a kifejezések takarják azt a vitathatatlan tényt, hogy például egy fűtési szezonban hány forintot kellett kifizetnünk lakásunk vagy más épület fűtésére, a számunkra megfelelő hőmérséklet elérése érdekében. Senkinek se legyen célja az, hogy a fűtőanyag egységára legyen alacsony, helyette sokkal inkább azt tartsuk szem előtt, hogy egy adott időszakban a fűtésre költött összeg a lehető legalacsonyabb legyen. Ehhez azonban ugyanolyan fontos részletként kell kezelnünk a fűtőérték és a nedvességtartalom kifejezéseket. Egy tüzelőanyag fűtőértéke az a hőmennyiség, amely egységnyi tüzelőanyagból kinyerhető abban az esetben, ha a füstgázzal együtt távozó víz, gőzként hagyja el a berendezést. Értékét úgy kapjuk meg, ha az anyag égéshőjéből kivonjuk a gőzként távozó vízmennyiség párolgáshőjét. Tehát minél magasabb tüzelőanyagunk fűtőértéke, annál kevesebb mennyiséget kell felhasználnunk az optimális hőmérséklet eléréséhez. Így arányosan csökken a fűtés költsége ugyanolyan árú, de magasabb fűtőértékű anyagok esetében. Ezek mellett az alacsony nedvességtartalmú termékek vásárlását is előtérbe kell helyeznünk. A fa kivágásakor annak nedvességtartalma eléri az 50-60%-ot. Ahhoz, hogy a tűzifa rendes fűtésre alkalmas legyen, a nedvességtartalma nem haladhatja meg a 20%-ot. Ehhez legalább 2 évig „pihentetni” kell a friss vágású fákat. Aki vásárolt már tűzifát, az tapasztalhatta, hogy a fakereskedésekben, tüzép telepeken néhány kivételes esettől eltekintve, szinte csak nemrég kivágott fát árulnak. A nem légszáraz fával való tüzelés pedig nem csak gazdaságtalan, hanem az égés során távozó víz károsítja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Kocka alakú fabrikett árak házhoz szállítással itt

Különböző összehasonlításokban láthatjuk a tüzelőanyagok fűtőértékét erre néhány példa:

  • lignit ~12,57 MJ/kg
  • tölgy ~15,1 MJ/kg
  • gyertyán ~15,6 MJ/kg
  • barnaszén ~17 MJ/kg
  • fabrikett ~19,7 MJ/kg

A számok csak 15-20%-os nedvességtartalomnál igazak, így ezeket az adatokat csak az ár, hatékonyság, gazdaságosság figyelembevételével lehet helyesen értelmezni.

A bükkfa fabrikett viszont egyesíti magában ezeket az előnyöket, hiszen faforgácsból kötőanyag nélkül préseléses eljárással készül. A fabrikett nedvességtartalma a gyártási technológiának köszönhetően nem haladja meg a 8-12%-ot mivel ~105 C fokon szárítják. A keményfa brikett fűtőértéke 19,7 MJ/kg ami magasabb bármely közkedvelt tűzifáénál.
Ezen felül a tárolási gondokat is csökkenti, hiszen kevesebb mennyiség kell belőle, és formája miatt egyszerűbb tárolni.

  • Tiszta égésének köszönhetően a fabrikett nem kormoz, kíméli a környezetet és a fűtőberendezésünket is, mivel semmilyen vegyi anyagot nem tartalmaz.
  • Nem igényel utólagos munkákat (szárítás, vágás, aprítás), azonnal felhasználható.
  • Bármilyen fűtőberendezésben használható.
  • Hamutartalma csekély, az eredeti térfogat ~4,3%-a.

Mivel vegyszermentes eljárással készült akár a virágoskertünkben is fel tudjuk használni talaj javítóként.

Kocka alakú fabrikett árak házhoz szállítással itt

Ruf brikett

Ruf fabrikett


Termékek
 
Tudástár
faanyagok szolnokon

A legjobb minőségű faanyagok Szolnokon nálunk!

Építkezés vagy felújítás esetén legtöbbször szükség van faanyagra. Ezeket legegyszerűbben ...

Madáretetők fából, műanyag palackból

Hogyan készítsünk madáretetőt?

Madarak nélkül a világot elképzelni sem érdemes. De talán ők ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből