Név *

Cím (irányítószám) *
azt a helyet adja meg ahova az árut kell szállítani

Település *

Telefonszám *

Email cím *

Mennyiség*


Európai

– vörösfenyő járó hajópadló

Bemutatótermünk nyílt Szolnokon!
Kattints, és nézd meg!

Európai vörösfenyő járó hajópadló

Europai-vorosfenyo-jaro-hajopadlo

Európai vörösfenyő járó hajópadló

Az európai vörösfenyő élénk struktúrájú szerkezete nagyon kifejező erezettel rendelkezik, az évgyűrűk rajzolata határozott, ami a csomók által megtörik és ez teszi harmonikussá a látványt. Színe élénk, barátságos, a sárgásfehértől a barnán át a téglavörösig terjedhet. A padlók idővel erősebben is besötétednek.
A fafaj jellegzetessége, hogy 40 méter magasra is megnőhet és a gyantatartalom miatt nagyon jellegzetes illata van. A vörösfenyőből készült hajópadlók nagyon jól ellenállnak, még nagyobb igénybevételnél is. Az összes, Európában őshonos fenyő közül a vörösfenyő fája a legkeményebb és legtartósabb.
Kiválóan lehet felhasználni minden olyan szerkezetnél, ahol a tartósság, a szilárdság és a keménység fontos követelmény. Az elterjedtebb fenyők közül egyedül a vörösfenyőt sorolhatjuk a “közép kemény, közepesen tartós” fák közé. Ezen tulajdonságát gyanta- és csersavtartalmának, illetve nagy sűrűségének köszönheti. Szakszerűtlen felhasználás esetén a beépített faanyagot azonban több gombafaj károsíthatja. Normális esetben a becsült tartóssága szabadban 65 év, víz alatt 500 év, állandóan száraz körülmények között (zárt épületben) 1800 év. Kiválóan megmunkálható, de a gyantatáskák olykor gondot okozhatnak.
Jól faragható, könnyen szegelhető, csavarozható, mindenféle ragasztóanyaggal egyszerűen ragasztható.

Pácolás előtt gyantamentesíteni kell!
Lakkozás után sötétedik.
Fényezéséhez nagy szakértelem szükséges.

Külső téri felhasználásnál különösen fontos a szíjácsos részek védelme. Telítése nehézkes, de tartóssága egyébként is kiváló!
Maga a vörösfenyő különösen azokon a területeken keresett, ahol a tartósság és a szilárdság a fontos. Így felhasználhatják a földmunkákhoz (pl. partvédelem), a bányászatban (aknafa), víz- és hídépítésben, malomépítésben. Kiváló vezetékoszlop, hajóárboc, sőt vasúti talpfaként is alkalmazzák. Szép, határozott rajzolata miatt, tetszetős lépcsők, padló- és falburkolatok, bútorok, ablakok készíthetők belőle.

A DIN EN 350-2 szabályozza és számszerűsíti a fa ellenállását a fakárosítókkal szemben (pl.: rovarok) és a talajjal való közvetlen érintkezés esetén. Ez alapján az európai vörösfenyő a közepesen tartós, 10-15 éves élettartamú fák közé sorolható.

Tartosság

Tartosság

Európai vörösfenyő járó hajópadló
Vastagsága: 19 mm
Szélessége: 116 mm (csappal együtt mérve)
Hossza: 4000 mm
Minősége: AB-US
Gyártó: Hasslacher

A vörösfenyő járó hajópadló m2 szélessége csappal együtt értendő!

FafajMéret:Minőség:m2/csomag:Ár: bruttó Ft/m2
Szibériai vörösfenyő
járó
19 x 116 x 4000AB2,784beszerzés alatt
Szibériai vörösfenyő fózolt lambéria14 x 116 x 4000AB3,7125.700.- Ft/m2 KÉSZLETEN
Szibériai vörösfenyő fózolt19 x 146 x 4000B-Sort3,5045.100.-Ft/m2 kérdezni

Termékek
 
Tudástár
Madáretetők fából, műanyag palackból

Hogyan készítsünk madáretetőt?

Madarak nélkül a világot elképzelni sem érdemes. De talán ők ...

osb-lapok-alkalmazasa-osb-lapok-tarolasa-osb-padlozat-osb-fal-szerelese

Hogyan tároljuk, alkalmazzuk és szereljük az OSB lapot?

Hova alkalmazzunk OSB lapot? Az OSB lap felhasználása jelentősen megnövekedett az ...

Rólunk mondták

A kiváló ár az, amit kiemelnék az Alföldfa legjellemzőbb tulajdonságai közül. A pontosan betartott határidők, a magas minőség, ...

Gyergyai Miklós Sződről


Nagyon jó a kapcsolatunk az Alföldfával. Mindig minden határidőt pontosan betartanak, pontosan szállítanak magas minőségű termékeket. Az árak ...

Fabók István Egerből